TEK tutkii: Työelämä ja työsuhteet

Mitä tekniikan alan työelämälle kuuluu? Tutkimustuloksistamme selviää muun muassa mitä tekkiläinen tienaa, miltä alan työllisyys näyttää sekä miten yrittäjillä menee.

Kolme henkilöä kävelee rappusissa

Työllisyystilasto 8/2021

Elokuun lopussa työttömiä tekniikan alan yliopistokoulutettuja oli 2309, mikä on 3,2 % vastaavasta työvoimasta. Lisäksi 269 oli kokonaan lomautettuna. Vailla työtä oli elokuun lopussa yhteensä 3,6 % työvoimasta. Keskikesän kausivaihtelun tasaannuttua työttömyys palasi toukokuun tasolle.

Lue lisää
Tutkimus, toimisto, työelämä

Työmarkkinatutkimus 2020

Diplomi-insinöörin mediaanipalkka vakituisessa työsuhteessa oli vuoden 2020 lokakuussa 5 100 euroa ja keskipalkka 5 564 euroa. Työmarkkinatutkimus luotaa tekkiläisten työelämää ja palkkoja.

Lue lisää
Opiskelija, luento, opiskelu

Vastavalmistuneiden palautekysely 2020

Korona vaikutti vuonna 2020 valmistuneiden työllistymiseen ja näkyi hieman myös opintojen viivästymisessä. Valmistuneet ovat kuitenkin edelleen erittäin tyytyväisiä tutkintoonsa. TEK ja tekniikan alan yliopistot kartoittavat kyselyllä vastavalmistuneiden ajatuksia työstä ja opiskelusta.

Lue lisää
Henkilö kahvikupin kanssa pöydän ääressä hymyssä suin

Yrittäjyyskatsaus 2020

Tekkiläiset yrittäjät tienaavat varsin hyvin. Päätoimisilla yrittäjillä bruttovuosiansion keskiarvo on noin 72 500 euroa ja sivutoimisilla yrittäjillä noin 9 700 euroa.

Lue lisää