Liity jäseneksi

Käytössäsi on parhaat tekniikan osaajien uraa tukevat asiantuntijat, palvelut sekä edut.
Liity jäseneksi

Mikä on TEK?

Tekniikan akateemiset TEK on diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja vastaavan matemaattis-luonnontieteellisen tutkinnon suorittaneiden sekä näiden alojen opiskelijoiden ammattijärjestö. Jäsenenä saat paljon rahanarvoisia palveluita ja etuja itsellesi sekä pääset mukaan tekniikan osaajien yhteisöön. Klikkaa tästä lisätietoihin ja liity jäseneksi!

Ajankohtaista

Tapahtumat

27.5.2020
Kukapa meistä ei olisi joskus pohtinut elämän pohjimmaista merkitystä. Frank Martela navigoi taitavasti ohi kysymykseen liittyvät filosofiset karikot ja osoittaa että merkityksellisyys on lopulta arkisempi asia kuin kuvittelemme. Puheenvuorossaan hän kertoo mitä merkityksellisyys on ja miten meistä jokainen voi rakentaa omasta elämästään ja arjestaan piirun verran merkityksellisempää.
Näytä tapahtuma
11.6.2020
Tule tapaamaan Otaniemen startup-yrittäjiä virtuaalisesti!
Näytä tapahtuma
Selaa uutisia

Netti pursuaa laadukkaita kursseja

Tapio Heiskari

Mahdollisen talouskriisin seuraukset talouteen ovat aiheuttaneet lomautuksia ja irtisanomisia. Talouden myllerryksen vaikutukset voivat olla tekniikan akateemisten kannalta vasta alkamassa.

TEKin jäsenet kokevat työttömyyden uhan pieneksi

Lomautuksia pidetään tekniikan yliopistokoulutettujen keskuudessa todennäköisempinä kuin irtisanomisia. Monet eivät ole huolissaan koronan vaikutuksesta työelämäänsä.

Lomautus – näin se toimii

Kokosimme perustiedot lomautuksesta ja väliaikaisista muutoksista, joita korona-virus on aiheuttanut lomautusta koskeviin pykäliin ja TES-kirjauksiin.

Yrittäjätulot kasvoivat – kevytyrittäjyydessä piilee yllätys

TEKin yrittäjäjäsenistä päätoimiset yrittäjät tienasivat 2019 keskimäärin noin 72 500 euroa ja sivutoimiset noin 9 700 euroa. Mediaanitulot olivat vastaavasti 60 100 ja 2 200 euroa.

Ajankohtaistietoa TEKin jäsenille koronavirukseen liittyen

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaistietoa koronaviruksen vaikutuksista mm. työsuhteen ehtoihin. TEKin kaikki kevään tilaisuudet on muutettu webinaareiksi tai siirretty.

Taimiteko on nuorten työllistymisen ja ilmaston asialla

Kärsämäelle istutetaan 9000 taimea ja 4,6 hehtaaria Akava-metsää. Taimiteko edistää TEKille tärkeitä arvoja.

@TEK_akateemiset

RT @MikkoSarela: – EU-alueen toipuminen koronakriisistä heijastuu suoraan suomalaiseen vientiteollisuuteen ja sitä kautta tekniikan… https://t.co/aIMgw2Zkfe

@TEK_akateemiset

Naisten kiinnostus tekniikan aloja kohtaan nousee. Teknologiateollisuuden @ToukoApajalahti veikkaa syyksi muun muas… https://t.co/WxiJhd1v52

Tekkiläisen, asiantuntijana työskentelevän naisen euro on 95 snt