Tutkimukset

TEKin edunvalvonta, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja jäsenpalveluidemme kehittäminen perustuu tutkittuun tietoon ja laajassa sidosryhmäyhteistyössä kertyvään asiantuntemukseen.

Työmarkkinatutkimus (TMT)

Diplomi-insinöörin mediaanipalkka vakituisessa työsuhteessa oli vuoden 2017 lokakuussa 4 799 euroa ja keskipalkka 5 247 euroa.

Opiskelijatutkimus

Ei teekkarikaan pelkällä opintorahalla elä. Talouden lisäksi työssäkäynti tukee opintoja ja edistää uratoiveiden toteutumista. Monella teekkarilla työura alkaakin jos ennen valmistumista.

Työttömyystutkimus 2017

TEKin työttömyystutkimuksen perusteella tekkiläinen osaa toimia aktiivisesti, vaikka työttömyys osuisi kohdalle. Työttömyystilanteessa toimimiseen on tietoa ja taitoa.

Tasa-arvokysely - Onko työpaikallasi asiallinen meininki?

TEKin tasa-arvokyselyn mukaan eniten syrjintää ja epäasiallista kohtelua koetaan sijoittumisessa uusiin tehtäviin ja uralla etenemisessä.

Vastavalmistuneiden palautekysely

DI-tutkinto antaa hyvän pohjan työelämään. Vuonna 2016 diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi valmistuneista lähes 70 prosentilla oli työpaikka jo valmistuessaan. Työelämäkontaktit ovat keskeisiä...

Työmarkkinatutkimus 2016, yrittäjyyskatsaus

TEKin työmarkkinatutkimuksen mukaan tekkiläiset yrittäjät tienaavat aiempaa enemmän. Verrattuna vuoteen 2015 sekä pää- että sivutoimisten tekkiläisyrittäjien vuosiansiot ovat nousseet. Yritystoimintaan...

TEKbaro

Minne meiltä katosi innovaatiovetoisen kasvun ymmärrys? Ja miten Tanskakin meni meistä ohi ihan heittämällä?

Työllisyystilastot

Työttömien diplomi-insinöörien ja muiden tekniikan alan yliopistokoulutettujen määrä jatkaa nopeaa laskuaan. Joulukuun 2017 lopussa työttömänä oli 2471 tekniikan akateemista, mikä oli 3,9 prosenttia alan...

Jäsentutkimus

Palkkauksen parantaminen, työhyvinvoinnin edistäminen, yliopistojen rahoitus, malu-aineiden opetus – näitä jäsenet haluavat TEKin edistävän. Mitä muuta selvisi syksyn 2016 jäsentutkimuksessa?

Sivut