Tutkimukset

TEKin edunvalvonta, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja jäsenpalveluidemme kehittäminen perustuu tutkittuun tietoon ja laajassa sidosryhmäyhteistyössä kertyvään asiantuntemukseen.

Vastavalmistuneiden palautekysely

DI-tutkinto antaa hyvän pohjan työelämään. Vuonna 2017 diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi valmistuneista kolme viidestä oli työsuhteessa jo valmistuessaan. Työelämäkontaktit ovat keskeisiä työllistymisessä...

TMT 2017 – yrittäjyyskatsaus

TEKin työmarkkinatutkimuksen mukaan tekkiläiset yrittäjät tienaavat aiempaa enemmän. Päätoimisilla yrittäjillä bruttovuosiansion keskiarvo on noin 76 000 euroa ja sivutoimisilla yrittäjillä noin 8 500 euroa.

Työmarkkinatutkimus (TMT)

Diplomi-insinöörin mediaanipalkka vakituisessa työsuhteessa oli vuoden 2017 lokakuussa 4 799 euroa ja keskipalkka 5 247 euroa.

Opiskelijatutkimus

Ei teekkarikaan pelkällä opintorahalla elä. Talouden lisäksi työssäkäynti tukee opintoja ja edistää uratoiveiden toteutumista. Monella teekkarilla työura alkaakin jos ennen valmistumista.

Työttömyystutkimus 2017

TEKin työttömyystutkimuksen perusteella tekkiläinen osaa toimia aktiivisesti, vaikka työttömyys osuisi kohdalle. Työttömyystilanteessa toimimiseen on tietoa ja taitoa.

Tasa-arvokysely - Onko työpaikallasi asiallinen meininki?

TEKin tasa-arvokyselyn mukaan eniten syrjintää ja epäasiallista kohtelua koetaan sijoittumisessa uusiin tehtäviin ja uralla etenemisessä.

TEKbaro

Minne meiltä katosi innovaatiovetoisen kasvun ymmärrys? Ja miten Tanskakin meni meistä ohi ihan heittämällä?

Työllisyystilastot

Tekniikan alan yliopistokoulutettujen työttömyys laski elokuussa selvästi. Elokuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 2116, mikä on noin 3,3 prosenttia alan työvoimasta. Lasku liittyy normaaliin...

Jäsentutkimus

Palkkauksen parantaminen, työhyvinvoinnin edistäminen, yliopistojen rahoitus, malu-aineiden opetus – näitä jäsenet haluavat TEKin edistävän. Mitä muuta selvisi syksyn 2016 jäsentutkimuksessa?

Sivut