Palkat

Keräämme vuosittain tietoa diplomi-insinöörien ja muiden tekkiläisten palkoista. Tarkista palkkatasosi tai ota yhteys palkkaneuvontaan.

 

TEKillä on parhaat tiedot diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja muiden tekkiläisten palkoista. Palkkatiedoista on hyötyä esimerkiksi silloin, kun olet vaihtamassa työpaikkaa, siirtymässä uusiin tehtäviin tai haluat muuten tarkistaa palkkatasosi. 

Palkkatilastoja, suosituksia ja palkkaneuvontaa

TEKin tuottamat palkkatilastot perustuvat vuosittain tehtävään työmarkkinatutkimukseen. Palkkatilastoista löydät tietoa palkoista esimerkiksi toimiaseman, sektorin ja koulutusohjelman mukaan. 

Ulkomaanpalkoista TEKin asiantuntijoilla on käytössään joitakin maksullisia kansainvälisiä palkkatilastoja. Lisäksi TEK tekee oman tutkimuksen ulkomaanpalkoista joka kolmas vuosi.

TEK antaa myös palkkasuositukset vastavalmistuneiden, harjoittelijoiden ja diplomityöntekijöiden palkoista.

Henkilökohtainen palkkaneuvonta

TEKin asiantuntijat antavat jäsenille myös henkilökohtaista palkkaneuvontaa. Palkkaneuvonnasta saat apua erityisesti palkkatilastoihin ja palkkatasoon sekä palkkaneuvotteluihin liittyvissä asioissa. Voit ottaa palkkaneuvontaan yhteyttä esimerkiksi, kun mietit sopivaa palkkapyyntöä hakemaasi tehtävään, haluat tarkistaa nykyisen palkkatasosi tai kaipaat vinkkejä palkkaneuvotteluun. Palkkoihin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä (esim. lomarahat, loma-ajan palkka, palkanmaksu työsuhteen päättyessä, ylityökorvaukset) voit ottaa yhteyttä työsuhdeneuvontaamme.

Palkkaneuvonta perustuu pääasiassa Palkkanosturiin ja muihin TEKin palkkatilastoihin, joiden tiedot kerätään vuosittain työmarkkinatutkimuksellamme. Voit tutustua palkkatilastoihimme täällä. Ulkomaiden palkoista TEKin asiantuntijoilla on käytössään myös tiettyjä maksullisia palkkatilastoja.

Palkkaneuvontaan saat parhaiten yhteyden sähköpostitse palkat(ät)tek.fi tai suojatulla sähköpostilla sekä puhelimitse (09) 229 121. Sähköposteihin vastaamme mahdollisimman pian, noin 1-2 työpäivän kuluessa. Jos asiasi on kiireellinen, kannattaa tästä mainita yhteydenotossasi. Kannattaa kuitenkin ottaa palkkaneuvontaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen palkkaneuvottelua tai haastattelua, jos mahdollista. Jos palkkaneuvoja ei ole tavoitettavissa puhelimitse, voit jättää soittopyynnön.

Neuvontaa nopeuttaa, jos kerrot yhteydenotossasi hieman taustatietoja tehtävästä ja itsestäsi:

  • tehtävän kuvaus muutamalla sanalla: titteli, keskeiset tehtävät, asema organisaatiossa, onko esimiesvastuuta
  • tietoja työnantajasta: toimiala, henkilöstömäärä
  • työpaikan sijainti: pääkaupunkiseutu vai muu Suomi
  • oma koulutustausta: tutkinto, koulutusohjelma ja valmistumisvuosi
  • onko alan työkokemusta (muuta kuin kesätyöt, harjoittelu tai diplomityön tekeminen) jo ennen valmistumista
  • myös tieto nykyisestä palkkatasostasi on hyödyllinen

Sähköiset palvelut ovat käytettävissäsi heti jäsenyyden hyväksymisen jälkeen. Henkilökohtainen palkkaneuvonta on käytettävissäsi, kun olet maksanut vähintään jäsenmaksun ensimmäisen erän.