Ulkomailla töissä

Mielitkö maailmalle?

Ulkomailla työskentely on ainutlaatuinen kokemus. Olemme tukenasi työurasi kansainvälistymisessä.
image with text

Verkkovalmennus

Haaveiletko työskentelystä ulkomailla? Kiinnostaako kansainvälinen kokemus? Tutustu Mielitkö maailmalle -valmennukseen ja ilmoittaudu mukaan. Valmennuksesta saat konkreettisia vinkkejä siihen, mistä löydät parhaiten tietoa niin ulkomailla työskentelystä kuin työnhausta. Valmennuksesta on hyötyä niin työtä etsiville kuin ulkomaille lähetettäville työntekijöille. Valmennusmateriaali tukee myös sinua, joka vasta alat pohtia ajatusta ulkomailla työskentelystä. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

image with text

Ulkomaanpalkat

Minkälaista palkkaa ulkomailla kannattaa pyytää? Tutkimme tekkiläisten ulkomaanpalkkoja joka kolmas vuosi. Lisäksi TEKin asiantuntijoilla on käytössään joitakin maksullisia kansainvälisiä palkkatilastoja. 

Lue lisää 

TEK-lehti: Ulkomaat kutsuvat seikkailuun

Mitä tekkiläiset tekevät maailmalla? Tutustu uratarinoihin TEK-lehdessä

Oikeudellinen neuvonta ulkomaantyöasioissa

Tunnetko kansainvälisen työsuhteesi ehdot? TEKin asiantuntijat ovat apunasi sinua ulkomaantyön eri vaiheissa: työsopimuksen ehdoista sopiessa, työhön liittyvissä asioissa työsuhteen aikana sekä työoikeudellisissa kysymyksissä kotimaahan palatessa.

Tutustu myös oppaisiin ulkomaantyön tueksi sekä työsopimusmalleihin

Ota yhteyttä TEKin juristeihin

 

Työttömyysturva ulkomailla

Muistathan aina olla yhteydessä KOKO-kassaan työttömyysturvaan ja kassan jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä kun lähdet ulkomaille töihin. Työttömyysturvaan liittyy valtiokohtaisia eroja, esimerkiksi jossain tilanteissa kassan jäsenyys tulee siirtää kohdevaltioon.

Lisätietoa ulkomaantyöstä KOKO-kassan sivuilla

Muista myös tutustua verotukseen ja sosiaaliturvaan ennen lähtöäsi.

Lisätietoa ulkomaantyöskentelyn verotuksesta Veron sivuilla

Lisätietoa ulkomaantyöskentelystä Kelan sivuilla

Lisätietoa ulkomaantyöskentelystä Eläketurvakeskuksen sivuilla

 

Jäsenyys ulkomailla

TEKin jäsenedut ovat käytössäsi myös ulkomailla. Lisäksi voit hakea vierasjäsenyyttä paikallisesta järjestöstä. Muualla kuin Pohjoismaissa työskennellessäsi olet oikeutettu jäsenmaksualennukseen.

Lue lisää

Tutustu myös kansainväliseen UNI Passportiin, jonka avulla löydät oikean paikallisen ammattiliiton ja saat sitä kautta tarvittaessa paikallista tukea työsuhdeasioissa. TEK on UNI Globalin jäsenliitto.

Lue lisää

 

Töissä ulkomailla

Tekkiläisiä on töissä ympäri maailmaa

Tutustu uratarinoihin!

Lue lisää
"Aloittaessani vakituisen työsuhteen norjalaisen yhtiön palveluksessa sain TEKin lakimieheltä hyvää apua työsopimuksen läpikäynnissä, sillä sopimuksen muoto ja ehdot esim. kilpailukieltoihin, irtisanomisaikoihin yms. olivat erilaiset kuin Suomessa. Sain lisäksi TEKin kautta käyttööni paikalliset palkkasuositukset."
- Jäsenpalaute

TEKin jäsenetuihin sisältyviin kumppanipalveluihin ja kumppanien tarjoamiin etuihin sovelletaan ko. palveluntarjoajan palvelua ja tietosuojaa koskevia ehtoja.