Henkilö seisoo ulkona puhelin kädessä ja maski päällä

Mielitkö maailmalle?

Ulkomailla työskentely on ainutlaatuinen kokemus. Olemme tukenasi työurasi kansainvälistymisessä.
image with text

Mielitkö maailmalle? –valmennus ulkomaan työnhakuun

Mielitkö maailmalle? -verkkovalmennus antaa sinulle konkreettisia vinkkejä, mistä löydät parhaiten tietoa niin ulkomailla työskentelyyn kuin työnhakuun liittyen. Valmennuksesta on hyötyä myös ulkomaille lähetetyille työntekijöille ja työttömille työnhakijoille. Valmennus on rakennettu verkkoalustalle ja se sisältää monipuolisia harjoituksia, joita voit tehdä itsenäisesti. Halutessasi pääset myös vaihtamaan ajatuksia muiden tekkiläisten kanssa verkkoalustalla. Valmennus on kaikkien tekkiläisten käytettävissä. 

Lue lisää

image with text

GoinGlobal-tietokanta ulkomaan työnhakuun

GoinGlobalista löydät lukuisia kansainvälisiä uramahdollisuuksia ja käytännönläheisiä vinkkejä ulkomaantyönhakuun. Tietokanta sisältää maakohtaisia oppaita, CV- ja hakemusmalleja, yritysprofiileja sekä avoimia kansainvälisiä työ- ja harjoittelupaikkoja. 

GoinGlobalissa voit kätevästi tallentaa hakujasi ja luoda hakuvahteja, kun olet ensin luonut itsellesi henkilökohtaisen tilin. GoinGlobalin käyttö on tekkiläisille maksutonta.

Lue lisää

image with text

Ulkomaanpalkat

Minkälaista palkkaa ulkomailla kannattaa pyytää? Tutkimme tekkiläisten ulkomaanpalkkoja joka kolmas vuosi. Lisäksi TEKin asiantuntijoilla on käytössään joitakin maksullisia kansainvälisiä palkkatilastoja. Ladattavan koosteen ulkomaanpalkkatutkimuksesta löydät alta. 

TEK-lehti: Ulkomaat kutsuvat seikkailuun

Mitä tekkiläiset tekevät maailmalla? Tutustu uratarinoihin TEK-lehdessä

Ota yhteyttä palkkaneuvontaan

Ulkomaanpalkkatilastot ovat jäsentemme käytettävissä ja ne löytyvät tästä, kun kirjaudut sivustolle. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

Oikeudellinen neuvonta ulkomaantyöasioissa

Tunnetko kansainvälisen työsuhteesi ehdot? TEKin asiantuntijat ovat apunasi sinua ulkomaantyön eri vaiheissa: työsopimuksen ehdoista sopiessa, työhön liittyvissä asioissa työsuhteen aikana sekä työoikeudellisissa kysymyksissä kotimaahan palatessa.

Tutustu myös oppaisiin ulkomaantyön tueksi sekä työsopimusmalleihin

Ota yhteyttä lakimiehiimme

 

Työttömyysturva ulkomailla

Muistathan aina olla yhteydessä KOKO-kassaan työttömyysturvaan ja kassan jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä kun lähdet ulkomaille töihin. Työttömyysturvaan liittyy valtiokohtaisia eroja, esimerkiksi jossain tilanteissa kassan jäsenyys tulee siirtää kohdevaltioon.

Lisätietoa ulkomaantyöstä KOKO-kassan sivuilla

Muista myös tutustua verotukseen ja sosiaaliturvaan ennen lähtöäsi.

Lisätietoa ulkomaantyöskentelyn verotuksesta Veron sivuilla

Lisätietoa ulkomaantyöskentelystä Kelan sivuilla

Lisätietoa ulkomaantyöskentelystä Eläketurvakeskuksen sivuilla

 

Jäsenyys ulkomailla

TEKin jäsenedut ovat käytössäsi myös ulkomailla. Voit hakea myös vierasjäsenyyttä paikallisesta järjestöstä. Muualla kuin Pohjoismaissa työskennellessäsi olet oikeutettu jäsenmaksualennukseen.

Lue lisää

 

Ulkomaat, juna, työskentely, mies

Tekkiläisiä on töissä ympäri maailmaa

Tutustu uratarinoihin!

Lue lisää
"Aloittaessani vakituisen työsuhteen norjalaisen yhtiön palveluksessa sain TEKin lakimieheltä hyvää apua työsopimuksen läpikäynnissä, sillä sopimuksen muoto ja ehdot esim. kilpailukieltoihin, irtisanomisaikoihin yms. olivat erilaiset kuin Suomessa. Sain lisäksi TEKin kautta käyttööni paikalliset palkkasuositukset."
- Jäsenpalaute

TEKin jäsenetuihin sisältyviin kumppanipalveluihin ja kumppanien tarjoamiin etuihin sovelletaan ko. palveluntarjoajan palvelua ja tietosuojaa koskevia ehtoja.