Liity jäseneksi

Käytössäsi on parhaat tekniikan osaajien uraa tukevat asiantuntijat, palvelut sekä edut.
Liity jäseneksi

Mikä on TEK?

Tekniikan akateemiset TEK on diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja vastaavan matemaattis-luonnontieteellisen tutkinnon suorittaneiden sekä näiden alojen opiskelijoiden ammattijärjestö. Jäsenenä saat paljon rahanarvoisia palveluita ja etuja itsellesi sekä pääset mukaan tekniikan osaajien yhteisöön. Klikkaa tästä lisätietoihin ja liity jäseneksi!

Ajankohtaista

Tapahtumat

11.6.2020
Come and meet startups and professionals in a virtual summer celebration!
Näytä tapahtuma
24.6.2020
The EU has a strong focus on Green Transition. But how do we win it? Join the Expert Debate webinar organized by Association of Nordic Engineers (ANE) and find out!
Näytä tapahtuma
Helsinki
9.9.2020
Akava-talo, Valopiha
Kellosilta 7
00520
Helsinki
Valtaosa suomalaisista työntekijöistä kokee olevansa kiireisiä ja stressaantuneita. Silti vain murto-osa suunnittelee järjestelmällisesti ajankäyttöään.
Näytä tapahtuma
Selaa uutisia

Tästä tulikin kestävyyslaji

Merina Salminen

Takana on kuukausia kestänyt poikkeustila. Kriisissä on edetty shokkivaiheesta sopeutumiseen. Koronasta ei tullutkaan spurttia vaan maraton, ja se edellyttää uudenlaista suhtautumista.

Työ miellyttää, palkkaus ei

Valtaosa tekkiläisistä on tyytyväisiä työhönsä. Osaamisen hyödyntäminen, työn hallinta ja autonomia saavat kiitosta. Monet eivät koe palkkaansa kannustavana tai tiedä, miten voisivat siihen vaikuttaa.

Näin TEK palvelee poikkeustilanteessa

HuoliLinja, webinaarit, verkkovalmennukset, etävappu... TEK reagoi nopeasti korona-
tilanteeseen.

Digitalisaation neljäs aalto haastaa kaikki

Digitalisaation johtamisen asiantuntija, digipunkkari ja tietokirjailija Timo Savolaisen mukaan digitaalisen tsunamin aaltoja ei voi pysäyttää, mutta niiden mukana voi ja kannattaa surffata.

Lomautus – näin se toimii

Kokosimme perustiedot lomautuksesta ja väliaikaisista muutoksista, joita korona-virus on aiheuttanut lomautusta koskeviin pykäliin ja TES-kirjauksiin.

TEK lanseeraa HuoliLinjan jäsentensä käyttöön

TEK tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden päästä mielenterveyden asiantuntijoiden puheille. Uuden puhelinpalvelun tarkoitus on edistää jäsenten henkistä hyvinvointia ja jaksamista.

@TEK_akateemiset

Korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäys on nopea ratkaisu nuorten työttömyyden uhkaan. Samalla katsotaan eteenpäin j… https://t.co/9CgKZdthOx

@TEK_akateemiset

Tärkeitä huomioita, kiitos @eeroloy! Perhevapaat eivät jakaudu tasa-arvoisemmin itsestään, vaan tämän eteen tarvita… https://t.co/zRsP2aha2C

3/2020 tekniikan alan yliopistokoulutettujen työttömyys oli 3,2 %