TEK-lehti

Hyvinvointi

Työ on tärkeä asia, mutta terveys ja hyvinvointi ovat vielä tärkeämpiä. Tutustu palveluihimme hyvinvointisi tueksi!

Hyvinvointiteemaiset tapahtumat ja valmennukset

Työhyvinvointi tarkoittaa sitä, että voimavarasi ja osaamisesi riittävät työssäsi pitkäaikaiseen onnistumiseen. Olet motivoitunut työtehtäviisi ja sinulla on hyvä tasapaino työn aiheuttaman rasituksen sekä taukojen ja vapaiden suhteen. Parhaimmillaan työ myös antaa sinulle energiaa eikä vain vie sitä.

Tutustu hyvinvointiin liittyviin tapahtumiimme.

30.11.2023  Leena Pennanen: Itsemyötätunto kehittyy harjoittelemalla

11.12.2023  Sani Leino: Asiantuntijan ajan - ja energian hallinta

 

Tutustu myös hyvinvointiin liittyviin tallenteisiimme. 


Leena Pennanen: Kehitä keskittymiskykyäsi - vähennä stressiä 

Savannilta Zoomiin - tietotyöläisen hyvinvointi 

Ilmastoahdistus ja muut ympäristötunteet 

Neurodiversiteetti asiantuntijatyössä

Auntien yksilölliset keskustelupaketit

Häiritseekö työstressi untasi? Onko sinulla haasteita aloittaa työpäiväsi? Tarjoamme TEKin täysjäsenille mahdollisuuden kahteen matalankynnyksen keskusteluapuun Auntie-ammattilaisen kanssa.

Auntien yksilövalmennuksen avulla voit saada nopeaa keskusteluapua oman tilanteen kartoittamiseen sekä harjoitteita omaan arkeen sovellettavaksi. 

Palvelun käyttäjillä on mahdollista ostaa lisää keskustelukertoja alennettuun 99 euron hintaan. 

Tough Times

Oletko haastavan tilanteen edessä? Kokenut muutoksen? Vai tökkiikö arki muuten vaan? Tough Times -palvelu on tarkoitettu kaikille, jotka kokevat, että kaipaisivat hieman tukea omaan jaksamiseen tai työtilanteeseen.

Tough Times -palvelulla tuetaan jaksamista, työhyvinvointia ja oman työn ohjaamista. Se on suunnattu erityisesti kartoittamaan tilannettasi ja sen mahdollisia huolia ja kuormittavuutta. Sen avulla kartoitetaan ajankohtaista tilannettasi, epävarmuuksia, huolia ja pelkoja ja mahdollisia yksinäisyyden tunteita, kuten:

  • Työn kuormittavuus ja stressaavat tilanteet
  • Muutostilanteet, elämän yllättävät käänteet
  • Itsensä johtaminen etätyössä 
  • Keskittymiskyky uutistulvan ja sosiaalisen median vilkkaan keskustelun keskellä

Auntie tarjoaa työntekijöille tukea niin stressiin, ylisuorittamiseen kuin kadonneen motivaation löytämiseen. Mitattavia tuloksia saadaan aikaiseksi konseptoiduilla, nopeasti käynnistyvillä palvelupaketeilla, jotka perustuvat verkkotapaamisiin Auntien ammattilaisen kanssa.

TEKin jäsenetuihin sisältyviin kumppanipalveluihin ja kumppanien tarjoamiin etuihin sovelletaan ko. palveluntarjoajan palvelua ja tietosuojaa koskevia ehtoja.

Linkki palvelun käyttöön on jäsentemme käytettävissä ja se löytyy tästä, kun kirjaudut sivustolle. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

nuoret halaavat ja juovat kahvia

Opiskelija! Mietityttääkö mielen hyvinvointi?

Ota kuunteluun MielenTEKoja-podcastimme, jossa psykologi Samuli Shintami keskustelee opiskelijoiden mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvistä teemoista vaihtuvien vieraiden kanssa. Aloitusjakson vieraana on terapeuttiville. Tutustu myös itsenäisesti tehtäviin harjoituksiin! 

Lue lisää
Henkilö istuu laiturilla järven rannalla.

Edunvalvonta tuottaa hyvinvointia jäsenille

Yksi TEKin arvokkaimpia palveluita on edunvalvonta. Sitä ei voi ostaa mistään muualta.

Työehtosopimuksissa on sovittu monista hyvinvointia lisäävistä kirjauksista, kuten 7,5 tunnin työajasta 8 tunnin sijaan, palkallisista vanhempainvapaista, sairausajan palkallisuudesta 9 päivän jälkeenkin ja varallaolon korvauksista.

Edunvalvonnalla on keskeinen rooli siinä, onko meillä varaa, aikaa ja energiaa perheelle, ystäville, harrastuksille sekä muulle työn ulkopuoliselle elämälle. Jos työkuorma on liian suuri ja palautumiseen ei ole riittävästi aikaa, mieli ei kestä. 

Tutustu tarkemmin