Henkilö katselemassa ikkunasta ulos

Työttömyys

Työttömyys on usein yllättävä ja stressaava tilanne elämässä. Sinun ei tarvitse selvitä yksin – asiantuntijamme ovat apunasi. 

Mitä tehdä kun jäät työttömäksi?

1) Ilmoittaudu työttömäksi TE-toimistoon ja hae työttömyyspäivärahaa KOKO-kassasta.

2) Ilmoita työttömyydestäsi TEKin jäsenpalveluun, saat alennuksen jäsenmaksusta. Katso ohjeet jäsenmaksualennuksen hakemiseen.

3) Tarvittaessa käy läpi irtisanomisesi laillisuus TEKin juristin kanssa.

4) Hyödynnä TEKin tarjoamat palvelut työnhakuun ja mielen hyvinvoinnin tueksi.

Hae työttömyyspäivärahaa KOKO-kassasta

Jäädessäsi työttömäksi tai lomautetuksi ilmoittaudu työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä. Voit ilmoittautua jo irtisanomisaikana, tämä voi nopeuttaa palvelua. Huolehdithan ilmoittautumisesta, vaikka työnantajasi olisi maksanut sinulle tukipaketin. Tämän jälkeen noudata KOKO-kassan ohjeita työttömyyspäivärahan hakemisesta.

Ohjeet päivärahan hakemiseen

Lisätietoa tekkiläisten työttömyysturvasta

Ilmoita TEKiin, että olet työtön, saat merkittävän alennuksen jäsenmaksusta

Saat alennusta TEKin jäsenmaksusta työttömyyden perusteella, kunhan vuosittainen jäsenmaksu ei laske alle vähimmäisjäsenmaksun. Vähimmäisjäsenmaksu on työttömyyskassaan kuuluvilta 117,00 €/vuosi (9,75 €/kk) ja kassaan kuulumattomilta 54,00 €/vuosi (4,50 €/kk).

Voit hakea alennusta lähettämällä viestin OmaTEKissä tai lähettämällä tiedon postitse.  Alennushakemukseen on liitettävä kopio viimeisimmästä maksuilmoituksesta (työttömyyskassa, Kela tms.). Työttömyyskassa tai Kela eivät saa luovuttaa tietoja etuudensaajista liitoille, siksi sinun tulee toimittaa nämä tiedot meille itse.

Alennuksen saamisen edellytyksenä on etuuden saaminen työttömyyskassasta tai Kelasta ja se myönnetään aina enintään kunkin kalenterivuoden loppuun asti kerrallaan.

Lisätietoa jäsenmaksualennuksen hakemisesta

Käy irtisanomisesi laillisuus läpi TEKin juristin kanssa

Epäiletkö, että sinua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti? Jos sinulla herää pienikin epäilys, ota heti yhteyttä TEKin juristeihin. Juristi käy irtisanomistilanteen kanssasi läpi, ja mikäli siihen liittyy jotain epäselvyyksiä, hän pohtii kanssasi vaihtoehtoisia jatkotoimenpiteitä ja toimii edustajanasi.

Ota yhteyttä lakineuvontaan
Puhelinneuvonta palvelee arkisin klo 9-12

Tutustu TEKin tarjoamiin palveluihin 

TEKin jäsenenä sinulla on käytössäsi kattavat palvelut työnhakuun. Uravalmentajamme ovat tukenasi työnhaussa ja urasi jatkon suunnittelussa. 

Tehokas työnhaku

Oman uran suunnittelu

Verkkovalmennukset

Tapahtumat

Katso kaikki palvelut urasi tueksi

Tarjoamme jäsenillemme myös hyvinvoinnin palveluita. Auntien yksilövalmennuksen avulla voit saada nopeaa keskusteluapua oman tilanteen kartoittamiseen sekä harjoitteita omaan arkeen sovellettavaksi

Lue lisää hyvinvoinnin palveluista

"Otin yhteyttä TEKin urapalveluun ollessani työtön. Sain konkreettisia neuvoja potentiaalisiin uravaihtoehtoihin, oman osaamisen sanoittamiseen ja LinkedIn-verkoston hyödyntämiseen. Keskustelut uravalmentajan kanssa toivat uskoa tulevaisuuteen ja ennen kaikkea selkiyttivät omia ajatuksia."
- Jäsenpalaute