Kaksi henkilöä keskustelee pöydän ääressä.

Työsuhde ja laki

TEKin juristit ovat apunasi työelämän oikeudellisissa asioissa. Neuvomme sekä työntekijä-, työnantaja- että yrittäjäasemassa olevia jäseniämme.

Juristimme ovat tukenasi työelämän käänteissä. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi, kun olet allekirjoittamassa uutta työsopimusta, irtisanominen tai lomautus mietityttää tai olet aloittamassa yritystoimintaa. 

Huomaathan, että sähköiset palvelut, kuten eLakimies ja lakitietopankki ovat käytettävissäsi heti jäsenyyden hyväksymisen jälkeen. Henkilökohtainen lakineuvonta on käytettävissäsi, kun olet maksanut  jäsenmaksusi.

Tutustu myös TEK-lehden lakitieto-osioon, jossa käsitellään ajankohtaisia lakimuutoksia ja muita jäseniimme vaikuttavia lakiaiheita. 

Katso TEK-lehden lakiartikkelit

image with text

Työsuhdeneuvonta

Autamme sinua kaikissa työlainsäädäntöön liittyvissä tilanteissa, kuten:

Ota yhteyttä

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin

image with text

Yrittäjien lakineuvonta

Annamme lakineuvontaa yrittäjäksi aikoville ja jo yrittäjinä toimiville eri aiheista, kuten:

 • yrityksen perustaminen
 • yrittäjän työttömyysturva
 • työoikeudelliset asiat

Lisäksi kommentoimme osakas- ja toimeksiantosopimuksia, joissa jäsen on henkilökohtaisesti osapuolena. 

Huomaathan, että sopimusten laadinta tai veroasiat eivät kuulu palveluihimme. Veroneuvonta sisältyy Suomen Yrittäjien palvelupakettiin, jonka tekkiläiset yrittäjät saavat alennettuun hintaan. 

Ota yhteyttä

Tutustu yrittäjille suunnattuihin palveluihimme 


 

Lakitietopankki

TEKin juristien ylläpitämästä lakitietopankista löydät kattavasti tietoa työlainsäädännöstä ja erilaisista työelämän tilanteista.

Tutustu lakitietopankkiin

Tutustu myös usein kysyttyihin lakikysymyksiin

 

Oppaat ja asiakirjamallit

Oppaistamme löydät tietoa muun muassa työsuhteesta, sopimusten teosta ja yrittäjyydestä. Käytettävissäsi on myös valmiita asiakirjapohjia.

Lue lisää

 

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

TEKin vastuu- ja oikeusturvavakuutus kattaa oikeudenkäyntikuluja työsuhderiidoissa, henkilö- ja esinevahinkoja sekä varallisuusvahinkoja. 

Lue lisää

Alennusta Eversheds Asianajotoimiston palveluista

TEKin jäsenenä saat 15 prosentin alennuksen Eversheds Asianajotoimisto Oy:ltä esimerkiksi seuraavissa asioissa:

 • Perhe- ja jäämistöoikeudelliset asiat
 • Sopimusasiat
 • Kiinteistöihin ja asumiseen liittyvät asiat
 • Vakuutus- ja muut korvausasiat
 • Riita- ja rikosasiat
 • Verotukseen liittyvät asiat
 • Yrityksen perustamiseen ja yhtiöoikeuteen liittyvä neuvonta
 • Julkisiin hankintoihin liittyvät asiat
 • Yritysjärjestelyihin liittyvät asiat
 • Immateriaalioikeuksien suojaamiseen ja lisensointiin liittyvät asiat (kuten patentti ja tekijänoikeusasiat)

Ota yhteyttä puhelimitse 010 684 1406 tai sähköpostitse tek@eversheds.fi. Mainitse yhteydenotossasi, että olet TEKin jäsen, niin saat alennuksen. 

eLakimies

Mikä on koeaikani pituus? Voiko määräaikaisen työsopimuksen irtisanoa? Mikä on ansiopäivärahan suuruus? eLakimies-palvelusta löydät vastauksia usein kysyttyihin lakikysymyksiin eri aiheista, kuten työsopimuksista, vuosilomasta, YT-tilanteesta, työsuhteen päättymisestä tai työajasta.

Huomaathan, että palvelu koskee työsopimussuhteita. Se ei sovellu virkasuhteille tai osakeyhtiön, osuuskunnan tai säätiön toimitusjohtajaan liittyviin kysymyksiin.

eLakimies on jäsentemme käytettävissä ja linkki palveluun löytyy tästä, kun kirjaudut sivustolle. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

Ota yhteyttä työsuhde- ja lakineuvontaan

Lähetä viesti OmaTEKin asiointikanavassa

Ota yhteyttä asiointikanavan kautta. Voit tarvittaessa liittää mukaan myös yhteydenottoosi liittyviä tiedostoja, kuten työ- tai irtisanomissopimuksen. 

Lähetä viesti

Soita lakipäivystykseen

Palvelemme ma-pe klo 9.00-12.00 numerossa (09) 229 121. Valmistauduthan ottamalla esiin asiaan liittyvät dokumentit (esim. työ- tai irtisanomissopimus).

Soita (09) 229 121

Otathan meihin yhteyttä saman asian kanssa vain yhden kanavan kautta, jotta päällekkäiset viestit eivät aiheuta ruuhkaa.

"TEKin lakineuvonta on parasta palvelua mitä ammattiliitolta voisi toivoa."
- Jäsenpalaute

TEKin jäsenetuihin sisältyviin kumppanipalveluihin ja kumppanien tarjoamiin etuihin sovelletaan ko. palveluntarjoajan palvelua ja tietosuojaa koskevia ehtoja.