Kohtaamme useita ympäristökriisejä, joita meidän on myös torjuttava samanaikaisesti. Tunnetuin ja yksi akuuteimmista on ilmastonmuutos, mutta sitä torjuessa on huolehdittava myös esimerkiksi luontokadon estämisestä. Alati kasvavat materiaalitarpeet luovat painetta myös kiertotalouden ripeälle ja johdonmukaiselle edistämiselle. Tekniikan alan ammattilaisille hiilineutraalin kiertotalousyhteiskunnan rakentaminen tarkoittaa erinomaisia työllisyysnäkymiä ja yhtä useammalle kokemusta työn merkityksellisyydestä.
Mielestämme kestävän yhteiskunnan rakentamisessa on edettävä oikeudenmukaisen siirtymän periaattein turvaten ihmisten työllisyys-ja elinkeinomahdollisuudet. Poliittisten toimien sosiaalisen hyväksyttävyyden takaamiseksi kansalaisyhteiskunta, työmarkkinajärjestöt mukaan lukien, on pidettävä vahvasti mukana toimien valmistelussa.
Haluamme valjastaa markkinatalouden kestävän yhteiskunnan rakentamisen työkaluksi. Markkinatalouden sääntelyn täytyy Suomen, EU:n ja koko maailman tasolla hinnoitella päästöt ja muut ulkoisvaikutukset siten, että markkinatalous palvelee kestävän teknologiayhteiskunnan rakentamista. Sääntelyn tulee palvella vain ison kuvan tavoitetta eli päästöjen vähentämistä, ja antaa markkinatalouden löytää kustannustehokkaat keinot. Teknologianeutraalius on kustannustehokkuuden edellytys.
Yhteiskunnan sähköistäminen ja sektorikytkennät takaavat kustannustehokkaan päästövähennyspolun. Samalla yhteiskunnan puhtaan sähköntuotannon tarve kasvaa huomattavasti – poliittisten toimien täytyykin ohjata seuraavina vuosikymmeninä voimakkaaseen sähköntuotantokapasiteetin kasvattamiseen.