Kaksi henkilöä keskustelemassa, taustalla muita ihmisiä

Yrittäjä

Yrittäjyys tarjoaa kiinnostavan uuden suunnan uralle. Asiantuntijamme ovat apunasi, oletpa vasta pohtimassa yrittäjyyttä tai jo pidemmällä liiketoiminnassa.

Tekkiläisistä pää- tai sivutoimisia yrittäjiä on noin kuusi prosenttia. Näiden lisäksi jopa noin neljännes jäsenistä on harkinnut yrittäjyyttä tai kiinnostunut siitä. Tarjoamme monipuolisesti palveluita yrityksen perustamisvaiheen sekä jo käynnistetyn liiketoiminnan tueksi – miten voimme auttaa sinua? 

Kysy sinua askarruttavia kysymyksiä lakineuvonnasta, opi uutta tapahtumissa ja koulutuksissa sekä verkostoidu Yrittäjäklubissa. TEKin jäsenenä saat myös alennuksia esimerkiksi työterveyshuollosta ja laskutuspalveluista. Lisäksi tarjoamme kattavasti tietoa yrityksen perustamisesta, vakuutusturvasta ja oppaita muun muassa osakas- ja toimeksiantosopimusten tekoon. 

Huomaathan, että yrittäjäksi ryhtyminen saattaa vaikuttaa työttömyysturvaasi. Lue lisää yrittäjän työttömyysturvasta ja TEKin jäsenmaksuista.

image with text

Yrittäjien lakineuvonta

Annamme lakineuvontaa yrittäjäksi aikoville ja jo yrittäjinä toimiville eri aiheista, kuten:

  • yrityksen perustaminen
  • yrittäjän työttömyysturva
  • työoikeudelliset asiat

Lisäksi kommentoimme osakas- ja toimeksiantosopimuksia, joissa jäsen on henkilökohtaisesti osapuolena.

Huomaathan, että sopimusten laadinta tai veroasiat eivät kuulu palveluihimme. Veroneuvonta sisältyy Suomen Yrittäjien palvelupakettiin, jonka tekkiläiset yrittäjät saavat alennettuun hintaan.

Liitäthän yhteydenottoosi aiheeseen liittyvät dokumentit, mikäli sellaisia on (esim. työsopimus, irtisanomisilmoitus tai osakassopimus). 

Ota yhteyttä 

Tutustu myös Fondian ylläpitämään VirtuaaliLakimies-lakitietopankkiin, josta löydät muun muassa valmiita sopimuspohjia.

Lue lisää

image with text

Tapahtumia, koulutuksia ja valmennuksia

TEK tarjoaa yrittäjille ja työnantaja-asemassa oleville jäsenille erilaisia tapahtumia ja koulutuksia. 

Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan! 

Yrittäjyyden perusteet -verkkovalmennuksessa käydään läpi yrittäjyyden perusasioita, jotka kaikkien yrittäjyyttä harkitsevien on hyvä osata. Valmennus koostuu lyhyistä videosta, artikkeleista ja harjoituksista. Niiden lisäksi on koottu vinkkejä, linkkejä ja muuta aineistoa, joista saa lisätietoa. Valmennus sopii niin pää- kuin sivutoimista yrittäjyyttä harkitseville. Valmennuksen voi suorittaa itsenäisesti omaan tahtiin.

Lue lisää

image with text

Verkostoidu TEKin Yrittäjäklubissa

TEKin Yrittäjäklubi yhdistää tekkiläisiä yrittäjiä ja yrittäjähenkisiä jäseniä. Monia tekniikan alan yrittäjiä tai yrityksen perustamisesta kiinnostuneita askarruttavat samat asiat, kuten alkuun pääseminen, muiden työllistäminen sekä omaan toimeentuloon ja jaksamiseen liittyvät asiat. Yrittäjäklubin jäsenenä pääset oppimaan muiden kokemuksista, saat arvokasta vertaistukea ja voit jakaa myös oman tarinasi! Kerhoon voi liittyä kuka tahansa yrittäjyydestä kiinnostunut jäsen.

Yrittäjäklubin tapahtumissa ja somekanavissa saat ajankohtaista tietoa yrittäjyydestä. Kuulemme myös mielellämme, mitä lisäpalveluita kaipaat Yrittäjäklubilta, millainen tapahtuma olisi hyödyllinen tai kenen ajatuksia ja mistä yrittäjyyteen liittyvistä aiheista haluaisit kuulla lisää. Tervetuloa mukaan!

Liity klubin jäseneksi

Liity TEKin Yrittäjäklubin Facebook-ryhmään

Seuraa Yrittäjäklubia Twitterissä

image with text

Vakuutusturvaa yrittäjille

TEKin vastuu- ja oikeusturvavakuutus on voimassa yksinyrittäjänä toimivilla täysjäsenillä ja opiskelijajäsenillä. Poikkeuksena yrittäjät, joilla on työntekijöitä. Vakuutus kattaa oikeudenkäyntikuluja työsuhderiidoissa, henkilö- ja esinevahinkoja sekä varallisuusvahinkoja.

Lue lisää

Myös yrittäjä ja ammatinharjoittaja voi vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta. Vakuuttaminen tapahtuu yrittäjien omassa työttömyyskassassa Yrittäjäkassassa. Yrittäjän ei kannata jäädä palkansaajakassan jäseneksi, sillä se ei kerrytä päivärahaoikeutta.

Lue lisää

Alennuksia ja etuja yrittäjille

Holvi-yritystilipaketin ja työterveyshuollon alennuskoodit ovat jäsentemme käytettävissä ja ne löytyvät tästä, kun kirjaudut sivustolle. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

Oppaita ja tietoa yrittäjyydestä

Täytä lakineuvonnan yhteydenottolomake

Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta. Voit tarvittaessa liittää mukaan myös yhteydenottoosi liittyviä tiedostoja, kuten työ- tai irtisanomissopimuksen. 

Täytä lomake

Soita lakipäivystykseen

Palvelemme ma-pe klo 9.00-12.00 numerossa (09) 2291 2345. Valmistauduthan ottamalla esiin asiaan liittyvät dokumentit (esim. työ- tai irtisanomissopimus).

Soita (09) 2291 2345

Kysy yrittäjien palveluista

TEKin yrittäjyysvastaava Martti Kivioja vastaa yrittäjien jäseneduista, tapahtumista ja edunvalvonnasta. 

Ota yhteyttä

TEKin jäsenetuihin sisältyviin kumppanipalveluihin ja kumppanien tarjoamiin etuihin sovelletaan ko. palveluntarjoajan palvelua ja tietosuojaa koskevia ehtoja.