Sisällöt avainsanalla: työehtosopimus (TES)

Eduskuntatalon pylväikköä kuvassa.
TEKin työmarkkinajohtaja Teemu Hankamäki ei näe hallituksen työelämäuudistuksissa juuri nyt oikein mitään hyvää. Ylempiä toimihenkilöitä lakimuutokset alkavat koskea pian.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/pahin-alkaa-olla-vasta-edessa

Vauva, mies, lastensänky
Laki määrää perhevapaiden määrän, mutta perhevapaiden palkallisuudesta sovitaan työehtosopimuksissa, joita liitot neuvottelevat. "Tasa-arvon kannalta on merkittävää, että isät saavat lisää vapaita ja monimuotoiset perheet otetaan paremmin huomioon", sanoo TEKin yksityisen sektorin työehtoasiantuntija Tuula Aaltola.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/tasa-arvoiset-palkalliset-perhevapaat-ovat-suuri-saavutus

Daniel Valtakari katsoo kameraan.
Ylemmät Toimihenkilöt YTN, OAJ ja Sivista ovat hyväksyneet kokonaan uuden ammattikorkeakouluja koskevan työehtosopimuksen. Uusi tes astuu voimaan 1.4.2024.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/ammattikorkeakouluille-uusi-tes-tek-oli-mukana-aloittamassa-neuvotteluja-jo-10-vuotta-sitten

Harri Kaarre (vasemmalla), Mika Mäntymäki, Marko Honkalampi ja Marko Määttä juttelevat viikonlopun ylitöistä CATR-kammion (Compact Antenna Test Range) edessä. Oranssit piikit ovat absorbereita, jotka vaimentavat signaalit.
Työelämä. Marko Honkalammen mielestä moni pelkää turhaan, että luottamushenkilönä toimiminen estää uralla etenemisen. ”Ei estä, olen itse siitä esimerkki.”
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/myytinmurtaja

Kuvassa eri ammattien edustajia.
Työmarkkinatutkimus. Tekniikan akateemiset TEKin jäsenten mediaanipalkka oli vuoden 2023 lokakuussa 5 534 euroa kuukaudessa. Alojen ja toimiasemien välillä on suuriakin eroja palkoissa.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/tyoehtosopimus-on-tavallisin-syy-palkankorotukselle

Kuvassa on TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.
Monia keskeisiä ehtoja sovitaan työehtosopimuksissa eikä vaikkapa Suomen laissa.
Blogimerkintä

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/tes-merkitsee-ainakin-kovin-monelle

Teemu Hankamäki katsoo sivulle.
Maan hallitus edistää järkähtämättä hallitusohjelmaan kirjattuja työmarkkinoihin liittyviä lakimuutoksia, palkansaajaliittojen esityksistä ja vastustuksesta huolimatta.
Blogimerkintä

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/blogi-onko-tyomarkkinoiden-nokkakolari-viela-valtettavissa

Kaksi kypäräpäistä työmaalla.
Tekniikan akateemiset TEKin työmarkkinatutkimuksen mukaan selvästi tavallisin syy palkankorotukselle oli työehtosopimuksessa sovittu yleiskorotus.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/diplomi-insinoorin-mediaanipalkka-nousi-5-597-euroon-tyoehtosopimuksen-kirjaus-tavallisin-syy-palkankorotukselle

Eduskuntatalon pylväikköä kuvassa.
Tekniikan akateemiset TEK vastustaa hallituksen aikeita säätää laki, jonka mukaan palkantarkastusten yleistä linjaa ei voitaisi ylittää valtakunnansovittelijan toimistosta tai sovittelulautakunnan toimesta annettavalla sovintoehdotuksella.
Uutinen
Avainsanat:

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/tek-vastustaa-vientivetoista-tyomarkkinamallia-todennakoisesti-lisaa-tyorauhahairioita

Teemu Hankamäki seisoo neuvotteluhuoneessa.
Tekniikan akateemiset TEKin työmarkkinajohtaja Teemu Hankamäki torppaa hallituksen idean laskea irtisanomiskynnystä.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/painava-syy-pitaa-sailyttaa