Henkilö katsoo puhelintaan lapsi sylissä

Työ ja perhe-elämä

Olemme vahvasti mukana tukemassa tasa-arvoista työelämää. Hyvä arki tarkoittaa meille sitä, että sinä voit työssä ollessasi keskittyä uraasi ja perheen parissa olet läsnä läheisillesi.

Teemme työtä tasa-arvoisen perhevapaajärjestelmän saavuttamiseksi, jotta tekkiläiset vanhemmat saavat yhtäläiset mahdollisuudet työelämässä. Pyrimme vahvistamaan hyviä tasa-arvoasenteita, jotka takaavat reilun ja kestävän työelämän. 

Työelämän joustot kattavat hyvissä työpaikoissa myös perhevapaisiin liittyvät siirtymät – perhevapaalle jääminen, perhevapaalla oleminen ja sieltä turvallisesti työhön palaaminen. Samalla annamme myös lapsille – tulevaisuuden tekijöille – turvallisen alkutaipaleen matkalla työelämään.

image with text

Henkilökohtaiset uravalmennukset

Mietitkö perhevapaan aikana uutta suuntaa urallesi? Onko työnhaku ajankohtaista perhevapaalta palatessa? Tunnista omat vahvuutesi ja vahvista ammatillista itseluottamustasi TEKin uravalmentajien valmennuksissa. Uravalmentajilta saat myös vinkkejä työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen. 

Lue lisää

Tutustu myös verkkovalmennuksiimme

image with text

Palkkaneuvonta

Jos työnkuvasi muuttuu perhevapaiden aikana tai hakeudut uusiin tehtäviin kotimaassa tai ulkomailla, muista tarkistaa oikea palkkataso TEKin palkkatilastoistaPalkkanosturista löydät tietoa palkoista esimerkiksi toimiaseman, sektorin ja koulutustaustan mukaan.

TEKin asiantuntijat antavat myös henkilökohtaista palkkaneuvontaa.

Lue lisää

image with text

Työsuhdeneuvonta

TEKin juristit auttavat perhevapaisiin liittyvissä kysymyksissä. 

Perhevapaalta palaamiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset vastauksineen on koottu tänne. Löydät tietoa muun muassa työnkuvan muutoksiin, irtisanomisiin ja osittaiseen hoitovapaaseen liittyen.

Lue lisää 

Perhevapaalta paluun UKK

image with text

Yrittäjän palvelut

Onko yrittäminen alkanut kiinnostaa? Tutustu TEKin tarjoamiin palveluihin yrittäjille. Sivuiltamme löydät myös tietoa yrittäjäksi ryhtymisestä ja yrityksen perustamisesta. TEKin yrittäjille suunnattuja palveluita ovat muun muassa webinaarit, lakineuvonta sekä TEKin Yrittäjäklubi. 

Lue lisää

Jäsenmaksualennus

Voit saada alennusta TEKin jäsenmaksusta perhevapaan ajaksi.

Lue lisää

 

Koko perheen tiedepäivät

TEKin huippusuosituissa Koko perheen tiedepäivissä lapset pääsevät tutustumaan tieteen ja tekniikan saloihin itse tutkimalla, kokeilemalla ja tekemällä. Mukaan ovat tervetulleita TEKin jäsenet lapsineen, lapsenlapsineen tai vaikka kummilapsineen! Ilmoitamme tulevista perhepäivistä tapahtumakirjeissämme ja tapahtumakalenterissamme.

 

 

Haluatko vertaistukea muilta äideiltä? Tutustu Mothers in Business -yhdistykseen

Hyvä kysymys  -sivustolta löydät tietoa työn ja perhe-elämä yhteensovittamisesta

Tutustu Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelmaan työnantajille