Jussi-Pekka Teini taluttaa pyöräänsä metsätiellä.
Merkityksellistä. Jussi-Pekka Teini kokee työnsä TEKissä edistävän kestävää yhteiskuntaa ja olevan omien arvojensa mukaista.

J-P lobbaa jäsenten puolesta

|
Uutinen

"Ilman TEKin jäsen­kuntaa vihreä siirtymä ei onnistu", sanoo TEKin kestävän teknologiayhteiskunnan asiantuntija Jussi-Pekka Teini.

Jussi-Pekka Teinin mukaan TEKin jäsenet ovat siitä kiitollisessa asemassa, että vihreä siirtymä luo heille lisää ja monipuolisemmin työmahdollisuuksia. Teini toimii Tekniikan akateemiset TEKissä kestävän teknologiayhteiskunnan asiantuntijana.

– Fakta on, että tekniikan osaajat ovat keskeisessä roolissa, kun vihreän siirtymän ratkaisuja suunnitellaan ja toteutetaan. Siirtymä on jäsenkunnallemme valtava mahdollisuus, ja siksi meidän on järkevää edistää sitä myös edunvalvonnallisesti. Ilman meidän jäsenkuntaamme siirtymä ei onnistu, hän sanoo.

Teini on itsekin tekniikan osaaja. Hän on valmistunut Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 2016, pääaineenaan vaihtoehtoiset sähköenergiateknologiat. Liiton työntekijänä hän edistää vihreää siirtymää vaikuttamistyöllä, järjestämällä jäsentapahtumia ja toimiston sisällä. Teini esimerkiksi lobbaa poliittisten päättäjien suuntaan ja osallistuu julkiseen keskusteluun aktiivisesti Twitterissä.

– Jäsentutkimuksemme mukaan ilmasto ja luonto ovat jäsenillemme tärkeitä arvoja, joiden puolesta he haluavat TEKin vaikuttavan.

Teini järjestää muun muassa Maailmanparannusforum-valmennusohjelmaa yhteistyössä Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen kanssa. TEKin jäsenet pääsevät itsensä kehittämisen lisäksi verkostoitumaan keskenään ja yhteiskuntatieteilijöiden kanssa.

Teini vastaa TEKin hiilineutraaliustyöstä ja on ollut mukana toteuttamassa esimerkiksi hiilifiksujen tapahtumien ohjeistusta.

– Vapaa-ajalla olen puolueaktiivi vihreissä ja olin mukana perustamassa insinöörien ilmastorintamaa. Koitan pitää elämäntapani ympäristö­fiksuina.

Minkä ongelman haluaisit ratkaista?

– Kaukolämmön tuottaminen polttoon perustumattomilla ratkaisuilla.

Kerro vapaa-ajan ympäristötekosi.

– Lopetin lomalennot kymmenisen vuotta sitten. Jos lähden kauemmas, kuljen maata pitkin, yleensä junalla.