Post-it-lappuja seinällä.

TEKin vaalit

Tule mukaan päättämään TEKin tulevaisuudesta! #TEKvaalit

In English  På svenska

Mistä vaaleissa on kyse?

Valtuusto on TEKin ylin päättävä elin, joka valitaan jäsenäänestyksellä joka kolmas vuosi. Valtuustovaaleissa valitaan valtuusto kaudelle 2023–2026.

TEK-lehti: Miten TEKiä pitäisi parantaa?

Tänä vuonna vaalit ovat myös entistä ympäristöystävällisemmät. Kannustamme jokaista äänestämään sähköisesti sekä valitsemaan sähköisen vaaliviestinnän OmaTEK-jäsenportaalissa, jotta voimme vähentää postitse lähetettävän materiaalin määrää. 

Lue lisää sähköisestä vaalista 

  image with text

  Mitä valtuutetut tekevät?

  TEKin valtuutetut linjaavat, miten tekkiläisten etuja ajetaan, minkälaisia jäsenpalveluja heille tarjotaan ja miten ammattikunta vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. TEKin valtuusto valitsee hallituksen ja päättää taloudesta, esimerkiksi jäsenmaksusta.

  Valtuustotyö tarjoaa erinomaisen näköalapaikan työmarkkinoihin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä laajan ammattikunnan jäsenten verkoston. Valtuusto kokoontuu yleensä kaksi kertaa vuodessa.

  image with text

  Kuka voi asettua ehdolle?

  Oikeutettuja asettumaan ehdokkaiksi sekä äänioikeutettuja ovat kaikki Tekniikan Akateemiset ry:n vuosijäsenet ja kunniajäsenet ja Tekniska Föreningen i Finland r.f:n TEKiin kuuluvat varsinaiset jäsenet, jotka on 1.1.2023 mennessä hyväksytty jäseniksi.

  Lue lisää ehdolle asettumisesta

  Koska alkaa tapahtua?

  Ehdokasasettelu ja varsinainen vaali järjestetään keväällä 2023. Päivitämme tarkemman aikataulun tälle sivustolle.

  Vaalien tietosuoja

  Jäsenten tietosuoja on TEKille arvokasta ja keskeisessä roolissa kaikessa toiminnassa. TEKin vaaleissa noudatetaan tietosuojalainsäädäntöä ja muun muassa yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisia tietosuojaperiaatteita. Käsittelemme henkilötietoja vain lain mukaisiin ja vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Tietoja ei luovuteta muihin tarkoituksiin.

  Vaalien yhteydessä keräämme vain vaalien kannalta tarpeellisia tietoja ja säilytämme niitä rajallisen ajan. Henkilötietoja käsittelevien yhteistyökumppaneiden kanssa on solmittu asetuksen vaatimat tietojenkäsittelysopimukset.

  Informoimme jäseniämme henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteella, johon voit tutustua täällä

  Yhteystiedot

  Vaalien järjestämisestä vastaa TEKin vaalilautakunta. 

  Kaikissa kysymyksissä tavoitat TEKin vaalitiimin osoitteesta vaalit@tek.fi

  Nykyisen valtuuston, hallituksen ja valiokuntien kokoonpanoon voit tutustua täällä.