Henkilöllä on kädessä puhelin, jonka näytöllä lukee TEKin vaalit.

Äänestä TEKin vaaleissa

Äänestys on päättynyt.

In English På svenska

TEKin vaalien äänestys päättyi 3.4. klo 23.59. Vaalien tulos on julkaistu täällä.

Miten voin äänestää?  

Voit äänestää sähköisesti tai postitse 20.3.2023 klo 9.00 alkaen. Jos äänestät molemmilla tavoilla, vain sähköinen ääni hyväksytään. 

Kaikkien äänten tulee olla perillä 3.4.2023 klo 23.59 mennessä. Postitse tämän jälkeen saapuneet äänet eivät ehdi ääntenlaskuun eikä niitä huomioida vaalin tuloksessa. Sähköisen äänestyssivun kautta ääniä ei voi antaa enää 3.4.2023 klo 23.59 jälkeen.  

Sähköinen äänestäminen

Sähköisen vaalin äänestysaika alkaa maanantaina 20.3.2023 klo 9.00 ja päättyy maanantaina 3.4.2023 klo 23.59. Sähköinen äänestys tapahtuu erillisellä äänestyssivulla. Lähetämme linkin sähköiselle äänestyssivulle kaikille äänioikeutetuille äänestyksen alkaessa. 

Äänestäjäksi tunnistaudutaan suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla tai kaksivaiheisesti sähköpostiosoitteella tai puhelinnumerolla, johon lähetämme erillisen tunnisteen. Tunnisteen avulla pääset kirjautumaan äänestyssivulle. Huomaathan, että sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron pitää vastata OmaTEK-jäsenportaalissa antamiasi tietoja. Jos päivität tietojasi äänestyksen aikana, tietojen siirrossa voi olla muutaman päivän viive. 

Lue lisää sähköisestä vaalista

Postitse äänestäminen

Postiäänestysaika alkaa maanantaina 20.3.2023 klo 9.00 ja päättyy maanantaina 27.3.2023 klo 23.59. Lähetämme ehdokaslistat sekä äänestyslipun ja -kuoren postitse niille jäsenille, jotka eivät ole valinneet sähköistä vaaliviestintää OmaTEK-jäsenportaalissa 10.2.2023 mennessä. Olethan nopea äänestäessäsi postitse – suosittelemme postittamaan äänesi heti äänestyslipun saatuasi. 

Jokaisella äänioikeutetulla on yksilöllinen koodi, jolla teknisesti varmistetaan, että äänioikeutettu voi antaa vain yhden äänen. Koodin perusteella ei pystytä yhdistämään äänen antajaa ja ääntä, sitä käytetään vain teknistä luentaa varten.

Äänestysohjeet

1. Merkitse äänestyslippuun valitsemasi ehdokkaan numero. Älä peitä koodia tai tee lippuun muita merkintöjä.

2. Irrota äänestyslippu ja sulje se vastauskuoreen taittamatta lippua. Äänestyslippu on henkilökohtainen ja se pitää palauttaa tämän kirjeen mukana tulleessa vastauskuoressa. Jos vastauskuoressa on useampi äänestyslippu, kaikki liput hylätään.

3. Postita vastauskuori niin pian kuin mahdollista. Postiäänestyksen osalta äänestysaika päättyy 27.3.2023 ja 3.4.2023 mennessä saapuneet äänet huomioidaan.

Ketä voin äänestää? 

Kaikki ehdokkaat on koottu tähän ehdokasluetteloon.

Äänestäessä sinun pitää valita oman alueesi ehdokas. Oma vaalialueesi määräytyy TEKin jäsenrekisterissä 1.1.2023 olleen asuinpaikkakuntasi mukaan. Jos asut ulkomailla, voit äänestää minkä tahansa vaalialueen ehdokasta. TFiF-TEK jäsenet voivat äänestää vain TFiFin vaalipiirin ehdokkaita. 

Pääset tutustumaan ehdokkaisiin tarkemmin vaalikoneessa. Vaalikoneesta löydät helposti sinun arvojasi ja näkemyksiäsi parhaiten vastaavan ehdokkaan.  

Avaa vaalikone

Vaalipiirit ja -alueet

Tekniikan Akateemisten (TA:n) vaalipiirin vaalialueet (yhteensä 66 paikkaa) 

Eteläinen vaalialue: Uusimaa (32 paikkaa) 

Läntinen vaalialue: Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kanta-Häme, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Päijät-Häme, Satakunta ja Varsinais-Suomi (21 paikkaa) 

Itäinen vaalialue: Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo (6 paikkaa) 

Pohjoinen vaalialue: Kainuu, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa (7 paikkaa)  

TFiFin vaalipiiri kattaa koko Suomen (4 paikkaa) 

Sähköinen vaali on ympäristöteko 

Kannustamme jokaista äänestämään sähköisesti sekä valitsemaan sähköisen vaaliviestinnän, jotta voimme vähentää postitse lähetettävän materiaalin määrää. 

Lahjoitamme 3 euroa ympäristön hyväksi jokaista sähköisesti annettua ääntä kohden ja sähköisenä äänestäjänä pääset myös valitsemaan lahjoituskohteen kokoamaltamme listalta. Tutustu lahjoituskohteisiin täällä.

Lue lisää sähköisestä vaalista

Aikataulu

  • Äänioikeus ja vaalikelpoisuus määräytyvät 1.1.2023 tilanteen mukaan. Äänestys- ja vaalikelpoisia ovat Tekniikan akateemiset ry:n ja Tekniska Föreningen i Finland r.f:n (TFiF-TEK) henkilöjäsenet (pl. opiskelijajäsenet), joiden jäsenyys on ollut voimassa 1.1.2023.

  • Vaalikelpoisuuden valitusaika 10.1. – 24.1.

  • Ehdokasasettelu 10.1. klo 9.00 – 6.2. klo 12.00. 

  • Ehdokaslistat hyväksytään vaalilautakunnassa 27.2. 

  • Vaalikone auki ehdokkaille 28.2. – 13.3. klo 12.00. 

  • Vaalikone auki koko jäsenkunnalle 13.3. klo 12.00 jälkeen – 3.4. klo 23.59.

  • Äänestysaika alkaa 20.3. klo 9.00.  

  • Postiäänestyksen osalta äänestysaika päättyy 27.3. ja 3.4. mennessä saapuneet äänet huomioidaan.   

  • Kaikkien äänten tulee olla perillä 3.4. klo 23.59.

  • Vaalien tulos julkistetaan 5.4.  

Avainsanat: