Sisällöt avainsanalla: TEKin tutkimus

Onko työpaikkojen vakiopuheenaiheena yhdenvertainen rekrytointi vai asiattomat vitsit? Miten sukupuoltenvälinen tasa-arvo toteutuu? Entä kuinka työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen sujuu? Tutustu tuloksiimme!
Hyvinvoinnin haasteet työelämässä ja opinnoissa puhuttavat jatkuvasti. On tärkeää tietää missä tekniikan alalla mennään, jotta tilanteeseen voidaan puuttua.
Koronapandemia iski myös tekniikan alalle. Miten tilanne näkyi tekkiläisten elämässä?
Tutkimme tekkiläisten yrittäjyyttä osana vuosittaista työmarkkinatutkimusta.
Opiskelija, opiskelu, teekkari, kampus, yliopisto
Vuoden 2018 opiskelijatutkimuksessa tarkasteltiin työssäkäynnin lisäksi toimintakulttuuria teekkarikilloissa ja ainejärjestöissä.
Korona siirsi monet korkeasti koulutetut ryminällä etätöihin. Akava Worksin tutkimuksen mukaan etätyö vähensi työn kognitiivista kuormitusta. TEKin työmarkkinatutkimuksessa puolestaan nousi esiin parempi työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen.
Blogimerkintä | 18.3.2021
Vanhempi leikkii lapsensa kanssa kotona
30–39-vuotiaista naisista 28 prosenttia ja miehistä 14 prosenttia kokevat, että perhevapaa vaikuttaisi haitallisesti urakehitykseen. Tutkimme työn ja perhe-elämän sujumista osana työmarkkinatutkimusta.
Tutkimus, toimisto, työelämä
Diplomi-insinöörin mediaanipalkka vakituisessa työsuhteessa oli vuoden 2020 lokakuussa 5 100 euroa ja keskipalkka 5 564 euroa. Työmarkkinatutkimus luotaa tekkiläisten työelämää ja palkkoja.
Henkilö kahvikupin kanssa pöydän ääressä hymyssä suin
Tekkiläiset yrittäjät tienaavat varsin hyvin. Päätoimisilla yrittäjillä bruttovuosiansion keskiarvo on noin 72 500 euroa ja sivutoimisilla yrittäjillä noin 9 700 euroa.
Opiskelija, opiskelu, Aalto, kampus, yliopisto
Vuoden 2019 opiskelijatutkimuksessa tarkasteltiin työssäkäynnin lisäksi opiskelijoiden ajankäyttöä ja hyvinvointia.