Sisällöt avainsanalla: tutkimus

Piirros henkilöstä, joka kantaa suurta paperipinoa, läppäriä ja kelloa.
Säännöllinen työaika on työaikalain mukaan enintään kahdeksan tuntia päivässä tai neljäkymmentä tuntia viikossa. Ylityö on työtä, joka ylittää nämä enimmäisrajat.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/paljonko-tekkilaiset-tekevat-ylitoita

Henkilö katsoo puhelinta.
Tekkiläisten yrittäjien keskimääräiset tulot kasvoivat varsin hyvin vuoteen 2022 verrattuna, päätoimisilla keskiarvotulot nousivat yli 10 % ja sivutoimisilla 9 %. Valtaosa tekkiläisistä yrittäjistä on yksinyrittäjiä, tyypillisesti yritys tarjoaa palveluita. Kärjessä ovat tietojenkäsittelypalvelut ja arkkitehti-/insinööripalvelut.

https://www.tek.fi/fi/tietoa-tekista/tutkimus/tek-tutkii-tyoelama-ja-tyosuhteet/yrittajyyskatsaus-2023

Henkilöitä pöydän ääressä.
Diplomi-insinöörin mediaanipalkka vakituisessa työsuhteessa oli vuoden 2023 lokakuussa 5 597 euroa ja keskipalkka 6 051 euroa. Työmarkkinatutkimus luotaa tekkiläisten työelämää ja palkkoja.

https://www.tek.fi/fi/tietoa-tekista/tutkimus/tek-tutkii-tyoelama-ja-tyosuhteet/tyomarkkinatutkimus-2023

Opiskelijat luentosalissa, yksi kuvaa toista puhelimella.
Tekniikan alan opiskelijoista lähes kaksi kolmesta käyttää opiskelussaan generatiivisia tekoälytyökaluja: 48 prosenttia käyttää AI-työkaluja toisinaan ja 14 prosenttia usein. Lisäksi reilu kolmannes opiskelijoista kertoo olevansa tietoinen näistä työkaluista. Tekoälyn hyödyntämiseen liittyy kuitenkin paljon epätietoisuutta. Myöskään koulutusta tai ohjeita ei tunnu olevan yliopistoissa saatavilla. Perehdy Opiskelijatutkimuksen tuloksiin tekoälyn hyödyntämisestä tekniikan alan opiskelussa interaktiivisen visualisaation avulla.

https://www.tek.fi/fi/tietoa-tekista/tutkimus/tek-tutkii-opiskelijat/opiskelijatutkimus-tekoaly-opinnoissa

Miten työelämä muuttuu, kun tekniikan ala kansainvälistyy? Löytyykö kansainvälisille opiskelijoille Suomesta ura ja millaista on rakentaa Suomessa elämä maahanmuuttajana? Tietoa löytyy TEKin tutkimuksista.

https://www.tek.fi/fi/tietoa-tekista/tutkimus/tek-tutkii-kansainvaliset-osaajat

Juha Heinonen työskentelemässä laboratoriossa.
Juha Heinosen väitöstyö esittelee maailman herkimmän säteilyilmaisimen. Keksintö saatetaan nähdä pian ranteissa ympäri maailman.
Uutinen
Avainsanat:

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/tavallista-tarkempi-tyohevonen

Miten kestävä kehitys muuttaa tekkiläisten työelämää? Miten opiskelijat suhtautuvat ilmastonmuutokseen ja luontokatoon? TEKin tutkimukset ottavat selvää.

https://www.tek.fi/fi/tietoa-tekista/tutkimus/tek-tutkii-kestava-kehitys

Juha Heinonen
Maailman herkin säteilyanturi, ympäristöystävällinen sääpallo ja Parkinsonin taudin tunnistamista koneoppimalla. Nämä ovat TEKin, TFiFin ja MALin opinnäytetyöpalkintojen voittajatöiden aiheet 2023.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/tek-tfif-ja-mal-palkitsivat-vuoden-parhaat-tekniikan-alan-opinnaytetyot

Presidentti Sauli Niinistö seisoo kvanttitietokoneen edessä.
Suomen teknologiakenttä innostui viime viikolla maan toisen kvanttitietokoneen julkaisusta. VTT:n mukaan Suomi on kvanttiteknologian globaalissa kärjessä, vaikka nyt julkaistu 20 kubitin kone jääkin Yhdysvalloissa kehitettyjen satojen kubittien koneiden varjoon. ”Määrä ei korvaa laatua”, tietävät VTT:n tutkijat.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/miljoonien-kvanttitietokone-vastaa-tehoiltaan-peruslapparia

Samuli Rahkonen katsoo kameraan.
Samuli Rahkosen väitöskirjan tekoäly­algoritmit tekevät hyperspektrikamerasta etevän puulajien tunnistajan tai syöpälääkärin.
Uutinen
Avainsanat:

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/neuroverkko-nakee-kaiken