Kuva: Joel Karppanen

Yrittäjän palvelut

Neuvoja ja tietoa palveluistamme yrittäjäjäsenille sekä yrittäjyyttä harkitseville.

Tekkiläisistä pää- tai sivutoimisia yrittäjiä on noin kahdeksan prosenttia. Näiden lisäksi jopa noin neljännes jäsenistä on harkinnut yrittäjyyttä tai ainakin kiinnostunut siitä. Olemmekin lisänneet ja parantaneet yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnattuja palveluja.

Yrittäjyyteen erikoistuneet lakimiehet käytössäsi

TEKin lakimieheltä saat maksutta neuvoja ja tietoja seuraavista yrittäjyyteen liittyvissä asioissa:

 • yrityksen perustaminen
 • hallituksen jäsenenä toimiminen
 • immateriaalioikeusasiat
 • yrittäjän työttömyysturva
 • sopimuksen tekeminen, kuten osakassopimus, toimeksiantosopimus, alihankintasopimus
 • työnantajana toimiminen. 

Yrittäjäneuvonta numerosta (09) 2291 2112
Työnantajaneuvonta numerosta (09) 2291 2210
Voit ottaa TEKin lakimiehiin ottaa yhteyttä myös yhteydenottolomakkeella.

webinaareja ja tapahtumia

TEK ja Suomen Ekonomit järjestävät yhteistyössä Fondian kanssa yrittäjille suunnattuja webinaareja. Lisäksi Yrittäjäklubi järjestää jäsenilleen avoimia klubi-iltoja, joissa alustuksen lisäksi jäsenet voivat verkostoitua ja keskustella kiinnostavista aiheista toisten yrittäjien kanssa.

Suomen Yrittäjien palvelupaketti edullisesti

TEK on perustanut muiden liittojen kanssa yhteisjärjestön AKY - Akavalaiset yrittäjät, joka on liittynyt Suomen Yrittäjien toimialajärjestöksi. Yhteistyön myötä TEKin yrittäjäjäsen voi hankkia Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin 90 eurolla / vuosi. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä.
 

Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti sisältää:

 • Yrittäjäsanomat – jäsenlehti 6 numeroa vuodessa
 • Asiakirjapankki
 • neuvontapalvelut
 • jäsenkortti ja jäsenedut
 • seminaarit ja koulutukset jäsenhintaan
 • näkyvyys uudistetussa Synergiassa jäsenen niin halutessa
 • kirjautuminen jäsensivuille omalla jäsennumerolla
 • Suomen Yrittäjien uutiskirje kaksi kertaa kuukaudessa, niin halutessa

Fondian puhelinkonsultaatio 

Lakipalveluyritys Fondia tarjoaa TEKin yrittäjäjäsenille oikeudellista neuvontaa puhelinkonsultaationa. Voit varata 15 minuutin ilmaisen puhelinajan Fondian asiantuntijalle koskien seuraavia juridisia aiheita:

 • yhtiöoikeudelliset toimivalta- ja rahoituskysymykset
 • osakassopimus
 • konsultti-/alihankintasopimus.

Jätä yhteydenottopyyntö. Fondian kysymykseesi perehtynyt asiantuntija soittaa sinulle lähipäivien aikana. Mikäli kysymyksesi on niin laaja tai monimutkainen, ettei 15 minuuttia riitä tähän ilmaiseen konsultointiin, voit neuvotella Fondian kanssa myös laajemmasta maksullisesta toimeksiannosta asiaasi liittyen.

Muistathan olla suoraan yhteydessä TEKin lakimiehiin, jos olet työntekijän roolissa ja asiasi koskee työsuhdetta.

Alennusta ukko.fi:n palvelumaksuista

Jos teet laskutettavaa työtä, mutta et halua perustaa sitä varten omaa yritystä tai toiminimeä, on yksi mahdollisuus käyttää laskutuspalveluita. Ne hoitavat palvelumaksua vastaan paperisodan, kuten verot ja vakuutusmaksut. TEKin jäsenet saavat UKKO.fi:n laskutuspalvelun käyttöönsä 20 %:n alennuksella. Jäsenhinta on 4 % laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta (normaalihinta 5 %). Alennuksen saa ilmoittamalla UKKO.fi:n asiakaspalveluun olevansa TEKin jäsen.

Huomaa, että työttömyysturvan kannalta laskutuspalveluiden käyttäjät katsotaan yrittäjiksi, usein sivutoimisiksi, millä on vaikutusta työttömyysturvaan.

Lisätietoa UKKO.fi:n palveluista ja palvelun käyttöönotto UKKO.fi:n sivuilta.

ALENNUSTA OP KEVYTYRITTÄJÄ -PALVELUSTA

TEKin jäsenet saavat 20% alennuksen OP Kevytyrittäjä -palvelusta. Ilmoita TEKin jäsennumerosi ottaessasi palvelun käyttöön. OP Kevytyrittäjä -palvelu hoitaa  paperityöt, veroilmoitukset ja maksut puolestasi, jolloin voit itse keskittyä yritystoimintaasi. Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä eli sinusta tulee ihan oikea yrittäjä, joskin toiminnan ollessa pienimuotoista yrittäjyytesi voidaan katsoa sivutoimiseksi. Lisätietoja OP:n sivuilta

Vakuutusturvaa yrittäjille

Ammattihenkilön vastuu- ja oikeusturvavakuutus
TEKin oikeusturvavakuutuksen vakuutusturvan piiriin kuuluvat työ- ja virkasuhteisten lisäksi itsenäiset ammatinharjoittajat, joiden palveluksessa ei ole työntekijöitä, sekä ammattiaan yritysmuodossa harjoittavat jäsenet, jotka omistavat yrityksen yksin. Kyseessä on siis ammattihenkilön vastuu- ja oikeusturvavakuutus.
Lisätietoa TEKin vastuu- ja oikeusturvavakuutuksesta.

Yrittäjän työttömyysturva
Myös yrittäjä voi saada ansiosidonnaista päivärahaa työttömäksi jäädessään. Yrittäjä ei voi olla vakuutettuna palkansaajakassassa ja jotta työttömyysturvaan ei tulisi katkoa, tulee jäsenyys vaihtaa IAET-kassasta Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassaan (AYT), www.ayt.fi, kolmen kuukauden kuluessa päätoimisen yritystoiminnan aloittamisesta. Muistathan itse ilmoittaa TEKin jäsenrekisteriin, jos toimit yrittäjänä ja vaihdat kassaa, niin IAET-kassan jäsenmaksun osuus vähennetään TEKin jäsenmaksustasi. Lisätietoa yrittäjän työttömyysturvasta.

Verkostoidu TEKin Yrittäjäklubissa

TEKin Yrittäjäklubi yhdistää tekkiläisiä yrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita. Se on TEKin nuorin, mutta jäsenmäärältään yksi suurimmista kerhoista. Yrittäjäklubi tarjoaa ajankohtaista tietoa yrittäjyydestä blogissa ja sosiaalisen median kanavissa. Klubi-illoissa voit tavata toisia saman henkisiä ja saada arvokasta vertaistukea.

Valtava määrä yritystoimintaan liittyvää tietoa ja oppaita

TEK on myös julkaissut oppaita helpottamaan yritystoiminnan aloittamista ja siinä pärjäämistä:

Tärkeää tietoa löytyy myös seuraavista yhteistyökumppaneiden laatimista oppaista:

Lisätietoa

Lisää ja syvällisempää tietoa yrittäjyydesta saat muun muassa seuraavilta yhteistyökumppaneiltamme: