Jäsenmaksut

Tältä sivulta löydät yleistä tietoa TEKin jäsenmaksuista.

TÄYSJÄSENEN JÄSENMAKSU

TEKin täysjäsenen jäsenmaksu vuonna 2018 on 360 € (30 €/kk) sisältäen IAET-kassamaksun (87€). Kesken vuotta liittyviltä jäsenmaksu laskutetaan liittymisen jälkeisiltä kokonaisilta jäljellä olevilta kalenterikuukausilta.

Tietoja jäsenmaksualennuksista löydät täältä.

TEKin jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Tiedot maksetuista jäsenmaksuista toimitetaan TEKistä suoraan verottajalle.

 

Eläkeläisen jäsenmaksu

Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu on 39 €/v (3,25 €/kk) eikä se sisällä IAET-kassan jäsenyyttä. Eläkeläisjäsen voi halutessaan jatkaa jäsenetulehtien tilausta hintaan 69 €/v (5,75 €/kk). Lehtimaksu sisältää kaksi valinnaista Alma Talentin lehteä joko paperisena tai digitaalisena versiona: valittavissa olevat lehdet ovat Tekniikka&Talous, Talouselämä, Fakta, Markkinointi&Mainonta, Metallitekniikka, Mikrobitti, Tietoviikko, Arvopaperi ja Tekniikan historia. Eläkeläisen jäsenmaksu yhdessä Alma Talentin lehtien kanssa on siis yhteensä 108 €/v (9 €/kk).

Käytäntö koskee myös työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyneitä. Jäsenen tulee itse ilmoittaa eläkkeelle jäämisestään TEKin jäsenrekisteriin sähköpostitse tai  pdf-lomakkeella. Muutos astuu voimaan ilmoitusta seuraavan kuukauden alusta.

Opiskelijan jäsenmaksu

Opiskelijajäsenyys on ilmainen. Opiskelijajäsenenä voit liittyä työttömyyskassaan jo opiskeluaikana. Kassan jäsenmaksu vuonna 2018 on 87 € (7,25 €/kk) ja sitä laskutetaan liittymiskuukaudesta alkaen.

Työttömyyskassaan kuulumattomat

  • Jäsenet, jotka eivät kuulu IAET-kassaan, maksavat vain TEKin jäsenmaksua (22,75 €/kk).

    Tällaisia jäseniä ovat esimerkiksi yrittäjät. Tutustu TEKin yrittäjille suunnattuihin palveluihin.

  • Mikäli jäsen haluaa erota IAET-kassasta, on siitä ilmoitettava kirjallisesti jäsenrekisteriin; eroilmoitus (pdf-lomake). Eroa ei myönnetä takautuvasti.
  • Mikäli liittyy toiseen työttömyyskassaan, siihen on liityttävä kuukauden kuluessa, jotta voi lukea hyväkseen ajan, jonka on ollut IAET-kassan jäsenenä.

Ulkomailla asuvan jäsenmaksu

Pohjoismaiden ulkopuolella asuva täysjäsen maksaa ulkomaillaoloajalta jäsenmaksua 132 €/v (11 €/kk). Jäsenmaksuun sisältyy TEK-lehti sekä työttömyyskassan jäsenyys. Huom! katso tarkemmat tiedot työttömyysturvasta ulkomailla. Jäsenen tulee itse ilmoittaa ulkomaille muutosta TEKin jäsenrekisteriin. Ulkomaan jäsenmaksu astuu voimaan ilmoitusta seuraavan kuukauden alusta. 

Alma Talentin lehdet voi halutessaan tilata ulkomaille. Digilehtipaketti 69 €/v (5,75 €/kk) sisältää kaksi Alma Talentin vapaavalintaista lehteä. Paperilehtien tilaushinnat ovat seuraavat: Tekniikka&Talous Eurooppaan 120 €/v ja kaukomaihin 170 €/v. Kotimaan osoitteeseen lehden saa hintaan 24 €/v. Talouselämä-lehden hinnat ovat Eurooppaan ja kaukomaihin 180 €/v, kotimaahan 38 €/v.

Kaksoisjäsenten jäsenmaksut

RIL-TEK –jäsenyys: katso lisätiedot www.ril.fi
SAFA-TEK –jäsenyys: katso lisätiedot www.safa.fi
OAJ-TEK –jäsenyys: rinnakkaisjäsenyys TEKissä maksaa 104 €/v. Lue lisää.
TFiF-TEK-jäsenyys: katso lisätiedot www.tfif.fi
Ornamo-TEK-jäsenyys: katso lisätiedot https://www.ornamo.fi

Professoriliiton jäsen, lue lisää jäsenmaksusta.

Jäsenmaksun laiminlyönnin seuraukset

Maksamaton jäsenmaksu johtaa TEKin jäsenpalveluiden, kuten esimerkiksi lehtien ja TEKrekryn palveluiden, keskeyttämiseen.
Mikäli jäsen ei maksa jäsenmaksuaan, hänet erotetaan TEKin jäsenyydestä 31.12. Tämä voi aiheuttaa myös IAET-kassajäsenyyden päättymisen. Uudelleen jäseneksi pääsee vain maksamalla vanhat rästit.

Lisätietoja:

Jos haluat lisätietoja jäsenmaksuasioista, soita tai lähetä sähköpostia TEKin jäsenrekisteriin. Numerossa (09) 2291 2291 Sinua palvelevat  Ira Enckell ja Salla Lindholm. Sähköpostilla voit ottaa heihin yhteyden: jasenrekisteri(ät)tek.fi. Yrittäjänä työskentelevien jäsenten työttömyysvakuutuksesta saa lisätietoja AYT-kassan maksuttomasta palvelunumerosta 0800-9-0888.

Asiasanat: