Lakipalvelut

Työelämän oikeudellisissa asioissa sinua auttavat TEKin lakimiehet. Neuvomme sekä työntekijä-, työnantaja- että yrittäjäasemassa olevia jäseniämme.

Työsuhdeneuvonta

Autamme sinua kaikissa työlainsäädäntöön liittyvissä tilanteissa, kuten esimerkiksi:

Sinun kannattaa myös tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ja lakitietosivuihin.

Yrittäjien lakineuvonta

Annamme yrittäjäksi aikoville ja jo yrittäjinä toimiville neuvontaa yrityksen perustamiseen ja yrittäjän työttömyysturvaan liittyen sekä kommentoimme osakas- ja toimeksiantosopimuksia. Voit ottaa meihin yhteyttä yrittäjänä myös työoikeudellisissa asioissa.

Sen sijaan esimerkiksi veroasioissa emme palvele. Veroneuvonta sisältyy Suomen Yrittäjien palvelupakettiin, jonka TEKin yrittäjäjäsen voi hankkia 93 eurolla / vuosi. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä.

Lisäapua löytyy myös TEKin jäsenille ilmaisesta Virtuaalilakimies -palvelusta, joka sisältää runsaasti valmiita asiakirjamalleja.

työnantajaneuvonta

Työnantaja-asemassa oleville on tarjolla apua maksuttomasta verkkokurssista, joka opastaa askel askeleelta täyttämään työnantajan velvollisuudet ja laatimaan vaaditut asiakirjat. Kurssi sisältää kahdeksan jaksoa, jotka koostuvat videoluennoista, oppaista ja asiakirjamalleista. Kurssi sopii ennen kaikkea yrittäjille, mutta myös muille työnantaja-asemassa toimiville sekä esimiehille tai muille työpaikan säännöistä kiinnostuneille. Katso kurssin esittelyvideo ja ilmoittaudu.

Perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta

TEKin jäsenenä saat perhe- ja perintöoikeudellista neuvontaa lakimiehiltämme seuraavissa asioissa:

  • Avioehtosopimukset
  • Avioero
  • Omaisuuden ositus
  • Perunkirjoitus
  • Perinnönjako
  • Testamentti

TEKin lakimiehet eivät hoida perhe- ja perintöoikeudellisia riita-asioita, tee verosuunnittelua, eivätkä laadi asiakirjoja. TEKin vastuu- ja oikeusturvavakuutus ei koske perhe- ja perintöoikeudellisia asioita. Ota yhteyttä perhe- ja perintöoikeudelliseen neuvontaan kontaktilomakkeella.

Työsuhde- ja yrittäjäneuvonta (09) 22912345 (ma-pe klo 9.00-12.00)

Valmistaudu puheluun ottamalla esiin asiaan liittyvät dokumentit, mikäli sellaisia on (esim. työsopimus, irtisanomisilmoitus tai osakassopimus). 

"Lakiavusta oli hyötyä, kun työnantaja huijasi työsopimusasioissa. Sain tarpeellista apua ja jonkun myös "minun puolelle". Henkinen tuki oli tärkeää tässä, vaikka sain toki myös käytännön neuvoja."

Anonyymi jäsenpalaute

Asiasanat: