Lakipalvelut

Työelämän oikeudellisissa asioissa sinua auttavat TEKin lakimiehet. Neuvomme sekä työntekijä-, työnantaja- että yrittäjäasemassa olevia jäseniämme.

Työsuhdeneuvonta

Autamme sinua kaikissa työlainsäädäntöön liittyvissä tilanteissa, kuten esimerkiksi:

Sinun kannattaa myös tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ja lakitietosivuihin.

Sähköiset palvelut ovat käytettävissäsi heti jäsenyyden hyväksymisen jälkeen. Henkilökohtainen lakipalvelu on käytettävissäsi, kun olet maksanut vähintään jäsenmaksun ensimmäisen erän.

Yrittäjien lakineuvonta

Annamme yrittäjäksi aikoville ja jo yrittäjinä toimiville neuvontaa yrityksen perustamiseen ja yrittäjän työttömyysturvaan liittyen sekä kommentoimme sellaisia osakas- ja toimeksiantosopimuksia, joissa jäsen on henkilökohtaisesti osapuolena. Voit ottaa meihin yhteyttä yrittäjänä myös työoikeudellisissa asioissa. Huomathan, ettei palveluumme kuulu sopimusten laadinta.

Sen sijaan esimerkiksi veroasioissa emme palvele. Veroneuvonta sisältyy Suomen Yrittäjien palvelupakettiin, jonka TEKin yrittäjäjäsen voi hankkia 95 eurolla / vuosi. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä.

Lisäapua löytyy myös TEKin jäsenille ilmaisesta Virtuaalilakimies -palvelusta, joka sisältää runsaasti valmiita asiakirjamalleja.

Perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta

TEKin jäsenenä saat perhe- ja perintöoikeudellista neuvontaa lakimiehiltämme seuraavissa asioissa:

  • Avioehtosopimukset
  • Avioero
  • Omaisuuden ositus
  • Perunkirjoitus
  • Perinnönjako
  • Testamentti

TEKin lakimiehet eivät hoida perhe- ja perintöoikeudellisia riita-asioita, tee verosuunnittelua, eivätkä laadi asiakirjoja. TEKin vastuu- ja oikeusturvavakuutus ei koske perhe- ja perintöoikeudellisia asioita. Ota yhteyttä perhe- ja perintöoikeudelliseen neuvontaan kontaktilomakkeella.

Työsuhde- ja yrittäjäneuvonta (09) 22912345 (ma-pe klo 9.00-12.00)

Valmistaudu puheluun ottamalla esiin asiaan liittyvät dokumentit, mikäli sellaisia on (esim. työsopimus, irtisanomisilmoitus tai osakassopimus). 

"TEKin lakineuvonta on parasta palvelua mitä ammattiliitolta voisi toivoa."

Anonyymi jäsenpalaute

TEKin jäsenetuihin sisältyviin kumppanipalveluihin ja kumppanien tarjoamiin etuihin sovelletaan ko. palveluntarjoajan palvelua ja tietosuojaa koskevia ehtoja. 

Asiasanat: