Yrittäjän palvelut

Neuvoja ja tietoa palveluistamme yrittäjäjäsenille sekä yrittäjyyttä harkitseville.

Tekkiläisistä pää- tai sivutoimisia yrittäjiä on noin kuusi prosenttia. Näiden lisäksi jopa noin neljännes jäsenistä on harkinnut yrittäjyyttä tai ainakin kiinnostunut siitä. Olemmekin lisänneet ja parantaneet yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnattuja palveluja.

tapahtumat ja koulutukset 

TEK tarjoaa yrittäjille ja työnantaja-asemassa oleville jäsenille myös erilaisia tapahtumia ja koulutuksia. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Yrittäjyyteen erikoistuneet lakimiehet käytössäsi

TEKin lakimieheltä saat maksutta neuvoja ja tietoja seuraavissa yrittäjyyteen liittyvissä asioissa:

  • yrityksen perustaminen
  • hallituksen jäsenenä toimiminen
  • yrittäjän työttömyysturva
  • sopimuksen kommentointi: osakassopimus, toimeksiantosopimus, alihankintasopimus

Huomaa, että esim. veroasiat eivät kuulu neuvonnan piiriin. Sen sijaan Suomen Yrittäjien palvelupakettiin ne kuuluvat. TEKin yrittäjäjäsenet voivat hankkia SY:n palvelupaketin edullisesti, lisätietoa sivun alaosassa.

IPR-asioihin saat lisätietoa (mm. videoita, oppaita ja sopimusmalleja) Aineeton ansainta -sivustolta, jonka taustajoukoissa myös TEK on ollut mukana.

Ota yhteyttä TEKin lakimiehiin täyttämällä yhteydenottolomake. Liitäthän yhteydenottoosi aiheeseen liittyvät dokumentit.

Tavoitat lakimiehemme myös puhelimitse (09) 22912345 (ma-pe klo 9.00-12.00)

Valmistaudu puheluun ottamalla esiin asiaan liittyvät dokumentit, mikäli sellaisia on (esim. työsopimus, irtisanomisilmoitus tai osakassopimus). 

"Olin pääsemässä osakkaaksi työnantajayritykseeni ja tarvitsin lakimiehen neuvoja osakassopimukseen. Apua sain nopeasti ja sopimus saatiin kaikille osapuolille kelpaavaksi. Tulen jatkossakin ottamaan yhteyttä TEKiin vastaavissa tilanteissa."

Anonyymi jäsenpalaute

Oppaita yrittäjyyden eri vaiheisiin

TEK on myös julkaissut oppaita helpottamaan yritystoiminnan aloittamista ja siinä pärjäämistä:

Verkostoidu TEKin Yrittäjäklubissa

TEKin Yrittäjäklubi yhdistää tekkiläisiä yrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita. Klubi-illoissa ja somekanavissa voit tavata toisia samanhenkisiä ja saada arvokasta vertaistukea

Suomen Yrittäjien palvelupaketti edullisesti

TEK on perustanut muiden liittojen kanssa yhteisjärjestön AKY - Akavalaiset yrittäjät, joka on liittynyt Suomen Yrittäjien toimialajärjestöksi. Yhteistyön myötä TEKin yrittäjäjäsen voi hankkia Suomen Yrittäjien palvelupaketin 95 eurolla / vuosi. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien neuvontapalveluihin ja muihin jäsenetuihin, mutta ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä.

Alennusta laskutuspalveluista

HOLVIN YRITYSTILIPAKETTI 3 KK ILMAISEKSI

Holvi on täysin digitaalinen taloudenhallinnan palvelu, joka kokoaa yhteen pakettiin kaiken, mitä pienyrittäjä tarvitsee. Palvelun ytimessä on täysin digitaalinen yritystili ja siihen liitetyt työkalut: maksukortti, laskutus, verkkokauppa ja kirjanpito. Holvin yritystili tarjoaa kaikki perinteisen tilin maksuominaisuudet. Holvin mobiilisovelluksen avulla seuraat tilitapahtumia näppärästi puhelimestasi. Saat jokaisesta ostoksesta ilmoituksen ja voit napata kuvan kuitista puhelimellasi ja tallentaa kuitit suoraan kirjanpitoon. Luot, lähetät ja seuraat laskuja helposti, ja Holvin raportointinäkymän ja alv-laskurin avulla tiedät tarkalleen, miten yritykselläsi menee.

TEKin jäsenet saavat Holvin Grower-paketin käyttöönsä kolmeksi kuukaudeksi ilman kuukausimaksua kun käytät tiliä avatessa alekoodia, jonka löydät TEKin jäsenportaalista (vaatii kirjautumisen). Voit avata yrityksellesi Holvi-tilin muutamassa minuutissa täältä

ALENNUSTA UKKO.FI:N PALVELUMAKSUISTA

Saat UKKO.fi:n laskutuspalvelun käyttöösi 20 prosentin alennuksella. Jäsenhinta on 4 prosenttia laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta (normaalihinta 5 %).

Lisäksi saat UKKO Pron kuukausimaksusta 10 % alennuksen, hinnasto alkaen 0 €/kk. UKKO Pro on tarkoitettu toiminimiyrittäjille, jotka voivat palvelun avulla automatisoida kirjanpitonsa ja säästää näin tilitoimistokuluissa. Palvelun kautta voit myös perustaa ilmaiseksi toiminimen, jos sinulla ei sellaista vielä ole. Itse tehtynä tämä maksaa verkossa 60 € ja paperilomakkeella 115 €.

Alennuksen saa ilmoittamalla UKKO.fi:n asiakaspalveluun olevansa TEKin jäsen. Huomaa, että työttömyysturvan kannalta laskutuspalveluiden käyttäjät katsotaan yrittäjiksi, usein sivutoimisiksi, millä on vaikutusta työttömyysturvaan. Lisätietoa UKKO.fi:n palvelusta ja palvelun käyttöönotto UKKO.fi:n sivuilta. Lisätietoa UKKO Pro -palvelusta ja palvelun käyttöönotto.

ALENNUSTA OP KEVYTYRITTÄJÄ -PALVELUSTA

TEKin jäsenet saavat 20 prosentin alennuksen OP Kevytyrittäjä -palvelusta. Ilmoita TEKin jäsennumerosi ottaessasi palvelun käyttöön. OP Kevytyrittäjä -palvelu hoitaa  paperityöt, veroilmoitukset ja maksut puolestasi, jolloin voit itse keskittyä yritystoimintaasi. Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä eli sinusta tulee ihan oikea yrittäjä, joskin toiminnan ollessa pienimuotoista yrittäjyytesi voidaan katsoa sivutoimiseksi. Lisätietoja OP:n sivuilta

Vakuutusturvaa yrittäjille

Valtava määrä yritystoimintaan liittyvää tietoa ja oppaita

Tärkeää tietoa löytyy myös seuraavista yhteistyökumppaneiden laatimista oppaista:

Lisätietoa

Lisää ja syvällisempää tietoa yrittäjyydesta saat muun muassa seuraavilta yhteistyökumppaneiltamme:

  • NewCo Helsinki ja muut uusyrityskeskukset eri puolella Suomea, joista saa neuvontaa ja palvelua yhden oven periaatteella, myös tapahtumia ja koulutuksia

  • Yrittäjäkassa: apua työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä

  • Suomen Yrittäjät, jonka palvelupaketin tilanneet (asiasta enemmän sivun yläosassa) saavat neuvontapalveluista apua juridisten ongelmien lisäksi myös muun muassa verotukseen liittyvissä kysymyksissä

 

TEKin jäsenetuihin sisältyviin kumppanipalveluihin ja kumppanien tarjoamiin etuihin sovelletaan ko. palveluntarjoajan palvelua ja tietosuojaa koskevia ehtoja.