Valmistuminen

Valmistuminen

Oletko pian valmistumassa vai onko tutkinto jo suoritettu? Tervetuloa työelämä! Lue, mitä palveluja ja työkaluja saat vastavalmistuneena.

Jos valmistuminen lähestyy tai olet jo suorittanut tutkinnon, haluamme onnitella sinua hienosta suorituksesta! Toivotamme sinut tervetulleeksi ammattikuntaamme. Valmistuttuasi sinusta tulee TEKin täysjäsen ja saat käyttöösi kaikki jäsenpalvelut ja -edut. Urasi alussa kohtaat monenlaisia käänteitä, mutta älä huolestu: TEK on tukenasi työurasi kaikissa tilanteissa. Tavoitteemme on tasoittaa tietäsi omiin unelmiin - mitä se sitten onkin, mitä haluat elämässäsi tehdä ja tavoitella. 

Tälle sivulle on koottu tarpeellista tietoa jäsenyydestä, jäsenpalveluista ja -eduista sekä konkreettisia työkaluja, joita voit hyödyntää urasi alkuvaiheessa. 

Saitko onnittelukirjeen?

Saamme tiedot valmistuneista yliopistoilta, jonka jälkeen muutamme jäsenyytesi täysjäseneksi, jos olet aiemmin ollut TEKin opiskelijajäsen. Tämän jälkeen saat meiltä postia. Kaikkien opiskelijajäsenten valmistumistietoja ei aina syystä tai toisesta löydy yliopistojen listoilta, jolloin emme välttämättä saa tietoa valmistumisesta. Jos valmistumisestasi on jo kulunut jonkin aikaa etkä ole saanut meiltä postia, voit ilmoittaa valmistumisestasi omissa jäsentiedoissasi tai sähköpostitse jäsenrekisteriimme. Jos et ole ollut TEKin opiskelijajäsen, voit valmistuttuasi liittyä täysjäseneksi täällä

Näillä pääset alkuun

Työttömyysturva: Jos et saanut heti valmistumisen jälkeen työpaikkaa tai et muusta syytä ole töissä, ilmoita asiasta meille (jasenrekisteri@tek.fi), niin sinun ei tarvitse maksaa kassan osuutta jäsenmaksusta. Työttömänä saat lisäksi jäsenmaksusta alennusta.

Yhteystiedot: Jotta voisimme palvella sinua paremmin, muistathan päivittää sähköpostiosoitteesi ja työpaikkatietosi jäsenrekisteriimme. Jos olet käyttänyt opiskelupaikkasi sähköpostiosoitetta rekisterissämme, vaihda se nyt toiseen. Meiltä et saa mainoksia tai spämmiä, vaan omaan alaasi ja työpaikkaasi liittyvää ajankohtaista työmarkkinatietoa ja kuukausittaisen jäsenkirjeen, johon on koottu ajankohtaisia jäsenpalveluja,
-etuja ja uutisia työelämästä. Päivitä tietosi tästä.

CV kuntoon: Jos sinulla ei vielä ole CV:tä, katso ohjeet ja vinkit CV-klinikalta. Täällä voit työskennellä itsenäisesti ohjeitamme hyödyntäen.Omatoimisen työskentelyn jälkeen saat halutessasi lisäksi henkilökohtaiset kommentit CV:hesi TEKin uravalmentajilta. Voimme kommentoida myös työhakemustasi ja LinkedIn -profiiliasi.

Valmistaudu haastatteluihin: Työhaastattelu voi olla jännittävä tilanne. Työhaastattelua varten voi ja kannattaa harjoitella. Haastis - mobiilisovelluksen avulla voit harjoitella hyviä työhaastatteluvastauksia joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta.

Tarkistuta työsopimuksesi: Olet saanut työtarjouksen? Mahtavaa! Ennen kuin allekirjoitat, kannattaa työsopimus ehdottomasti tarkistuttaa TEKin lakimiehillä. Kokemuksemme mukaan ongelmia voi tulla vastaan niin pienillä kuin suurillakin työpaikoilla. Turvaa oma selustasi, katso videovinkit työsopimuksen tekoon ja käänny lakimiestemme puoleen ajoissa. 

Tarkista palkkapyyntösi: Mikä on sopiva palkka hakemastasi työstä? Selvitä palkkapyyntösi oikeellisuus TEKin palkkaneuvonnasta. Katso alkupalkkasuositukset, haarukoi palkkapyyntösi Palkkanosturin avulla tai ota yhteyttä palkkaneuvontaamme (palkat@tek.fi ja puh. (09) 229121).

Tutustu tekkiläisten uratarinoihin. Kattavammat uratarinat löydät YouTubesta (Essi, Aki, Ville