Urasuunnittelu, ura, uravalmentaja

Mentorointi

Mentorointi on oiva väylä vaihtaa ajatuksia ja saada vinkkejä uramuutoksiin, ammatillisen identiteetin vahvistamiseen ja vahvuuksien tunnistamiseen. TEKin mentoroinnissa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus jakaa ajatuksia muiden tekniikan alan osaajien kanssa, jotka ymmärtävät sinun työarkeasi.

Mitä mentorointi on?

Mentorointi on luottamuksellinen keskustelusuhde, jonka perinteisessä muodossa pidempään työelämässä ollut henkilö (mentori) antaa toiselle (aktori) ammatillista tukea ja vinkkejä. Mentorointia voi toteuttaa muillakin tavoilla; käänteisessä mentoroinnissa ammatillisesti nuorempi sparraa kokeneempaa ja vertaismentoroinnissa mentorointipari jakaa kokemuksia ja osaamista yhdessä, ilman perinteistä mentori-aktori-asetelmaa.

TEKin mentorointi järjestetään verkossa, joten voit osallistua mistäpäin Suomea tai maailmaa tahansa.

Mentoroinnin avulla voit suunnitella uraasi ja sparrailla tavoitteitasi, kehittää nykyistä työtäsi ja osaamistasi sekä rakentaa linkkejä työelämään.

TEKin mentoroinnin erityispiirteenä on fokus tekniikan alan osaajiin. Kuka tuntisi paremmin sinun työelämääsi ja -ympäristöäsi, kuin toinen tekkiläinen? Pääset sukeltamaan syvemmälle tekniikan alaan ja sparrailemaan omaa polkuasi ammattilaisten kanssa, jotka ovat kenties itse tehneet vastaavia valintoja ja ymmärtävät sinun työarkeasi. 

Miten pääsen mukaan mentorointiin?

Järjestämme mentorointiohjelmia vuosittain, uusi ohjelma alkaa aina syksyllä ja se kestää 6 kk. Mentorointiohjelmiin voivat hakea mukaan TEKin täysjäsenet. Ilmoitamme uuden ohjelman sisällöstä, hakukriteereistä ja haun avautumisesta TEKin tapahtumakalenterissa ja esimerkiksi tapahtumakirjeissä, tarkkaile siis TEKin viestintää!

"Mentorointi on antanut perspektiiviä uraan sen kaikissa käänteissä, henkistä tukea, itsevarmuutta hankalana hetkenä, ihanaa piristystä arkeen, uuden ystävän."

"Mentorointi on selkeyttänyt valtavasti suuntaani ja vahvistanut myös ammatillista identiteettiäni."

"Tunnen TEKiä ja tekkiläisiä nyt paljon syvemmältä."
- Palautetta vuoden 2020 mentorointiohjelman osallistujilta