Työttömyys

Työttömyys

Mikäli jäät työttömäksi, TEKin asiantuntijat auttavat sinua työnhaussa ja uran jatkon suunnittelussa.

HAE ANSIOPÄIVÄRAHAA Korkeasti koulutettujen kassa kokosta (ent. iaet-kassa)

Jäädessäsi työttömäksi tai lomautetuksi ilmoittaudu työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä. Voit ilmoittautua jo irtisanomisaikana, tämä voi nopeuttaa palvelua. Huolehdithan ilmoittautumisesta, vaikka työnantajasi olisi maksanut sinulle tukipaketin. Seuraa KOKO-kassan ohjeita ansiopäivärahan hakemisesta. Lisätietoa tekkiläisten työttömyysturvasta

ILMOITA TEKIIN, että olet työtön, saat merkittävän alennuksen jäsenmaksusta

TEKin jäsenmaksusta saat alennusta työttömyyden perusteella, kunhan vuosittainen jäsenmaksu ei laske alle vähimmäisjäsenmaksun. Vähimmäisjäsenmaksu on työttömyyskassaan kuuluvilta 123,00 €/v (10,25 €/kk) ja kassaan kuulumattomilta 48,00 €/v (4,00 €/kk).

Hakemukseen on liitettävä kopio viimeisimmästä maksuilmoituksesta (työttömyyskassa, Kela tms). Työttömyyskassa tai Kela eivät saa luovuttaa tietoja etuudensaajista liitoille, siksi sinun tulee toimittaa nämä tiedot meille itse.

Alennuksen saamisen edellytyksenä on etuuden saaminen työttömyyskassasta tai Kelasta ja se myönnetään aina enintään kunkin kalenterivuoden loppuun asti kerrallaan. Lisätietoja alennuksen hakemisesta.

KÄY LAKIMIEHEN KANSSA LÄPI IRTISANOMISESI LAILLISUUS

Epäiletkö, että sinua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti? Jos sinulla on pieninkin tällainen epäilys, ota heti yhteyttä TEKin lakimiehiin. Lakimies käy irtisanomistilanteen kanssasi läpi, ja mikäli siihin liittyy jotain epäselvyyksiä, hän pohtii kanssasi vaihtoehtoisia jatkotoimenpiteitä ja toimii edustajanasi. Soita lakimiehille numeroon (09) 2291 2345 tai jätä yhteydenottopyyntö.

KERRYTÄ AKTIIVIMALLIN EDELLYTTÄMÄÄ AKTIIVISUUTTA OSALLISTUMALLA VALMENNUKSIIN

Osallistuminen tiettyihin ammattiliittojen tarjoamiin, työllistymistä edistäviin palveluihin hyväksytään 1.4.2019 alkaen aktiivimallin mukaiseksi, työnhakijan aktiivisuutta kerryttäväksi toiminnaksi. Lue lisää aktiivimallista.

Olemme TEKissä rakentaneet käyttöösi valmennuksia, joita voit hyödyntää aktiivisuusehdon täyttämisessä. Kukin valmennus kattaa aktiivimallin viiden päivän aktiivisuusehdon. Huomaathan, että 65 päivän tarkastelujaksosi tulee alkaa 1.4. tai sen jälkeen, jotta voit täyttää valmennuksen avulla aktiivisuusedellytyksen. Katso tarkemmat tiedot tästä.

SELAA AVOIMIA TYÖPAIKKOJA SUOMESSA JA MAAILMALLA

Julkisten työpaikkalistausten lisäksi tekkiläisten käytössä on myös TEKRekry LinkedInissä sekä GoinGlobal-palvelu ulkomaan työnhakuun. Tekkiläisten omasta TEKrekry-yhteisöstä LinkedInistä löydät tekniikan akateemisen työpaikat, kohtaat työnantajat ja rekrytointiyritykset ja keskustelet urasta, työnhausta ja työelämän trendeistä muiden tekkiläisten ja asiantuntijoiden kanssa. GoinGlobalista taas löydät miljoonia työpaikkoja ympäri maailman sekä saat maakohtaista tietoa työnhausta.

TUTUSTU ALUEESI työllistymisprojekteIHIN

Olemme olleet perustamassa eri puolille maata työllistymistä tukevia työllistymisprojekteja. Hyödynnä verkostot ja koulutustarjonta omalla paikkakunnallasi. Tarjolla on tapahtumia ja koulutuksia sekä pienryhmätoimintaa. Näiden työllistymisprojektien tiettyihin toimintoihin osallistuminen hyväksytään myös aktiivimalliin. Katso aiheesta tarkemmin hankkeiden omilta sivuilta:

"Sain ryhmätyöskentelystä paljon eväitä työnhakudokumenttien kirjoittamiseen ja apua tulevan urasuunnan hahmottamiseen."

tekkiläinen työllistysmisprojektin tapahtumasta

 

Asiasanat: