Työttömyys

Työttömyys

Mikäli jäät työttömäksi, TEKin asiantuntijat auttavat sinua työnhaussa ja uran jatkon suunnittelussa.

HAE ANSIOPÄIVÄRAHAA IAET-KASSASTA

Jäädessäsi työttömäksi tai lomautetuksi ilmoittaudu työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä. Voit ilmoittautua jo irtisanomisaikana, tämä voi nopeuttaa palvelua. Huolehdithan ilmoittautumisesta, vaikka työnantajasi olisi maksanut sinulle tukipaketin. Seuraa IAET-kassan ohjeita ansiopäivärahan hakemisesta. Lisätietoa tekkiläisten työttömyysturvasta

ILMOITA TEKIIN, että olet työtön, saat merkittävän alennuksen jäsenmaksusta

TEKin jäsenmaksusta saat alennusta työttömyyden perusteella, kunhan vuosittainen jäsenmaksu ei laske alle vähimmäisjäsenmaksun. Vähimmäisjäsenmaksu on IAET-kassaan kuuluvilta 123,00 €/v (10,25 €/kk) ja kassaan kuulumattomilta 48,00 €/v (4,00 €/kk).

Hakemukseen on liitettävä kopio viimeisimmästä maksuilmoituksesta (IAET-kassa, Kela tms). IAET-kassa tai Kela eivät saa luovuttaa tietoja etuudensaajista liitoille, siksi sinun tulee toimittaa nämä tiedot meille itse.

Alennuksen saamisen edellytyksenä on etuuden saaminen työttömyyskassasta tai Kelasta ja se myönnetään aina enintään kunkin kalenterivuoden loppuun asti kerrallaan. Lisätietoja alennuksen hakemisesta 

KÄY LAKIMIEHEN KANSSA LÄPI IRTISANOMISESI LAILLISUUS

Epäiletkö, että sinua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti? Jos sinulla on pieninkin tällainen epäilys, ota heti yhteyttä TEKin lakimiehiin. Lakimies käy irtisanomistilanteen kanssasi läpi, ja mikäli siihin liittyy jotain epäselvyyksiä, hän pohtii kanssasi vaihtoehtoisia jatkotoimenpiteitä ja toimii edustajanasi. Soita lakimiehille numeroon (09) 2291 2345 tai jätä yhteydenottopyyntö.

VALMISTAUDU JA ALOITA TYÖNHAKU URAVALMENTAJAN TUELLA

Mikä sinua kiinnostaa seuraavaksi ja millaisesta tulevaisuudesta haaveilet juuri nyt? TEKin uravalmentajat auttavat sinua pohtimaan urasi suuntaa, laatimaan erottuvan CV:n, tekemään työnhakustrategian sekä valmistautumaan työhaastatteluun. Työttömyyden aikana on mahdollista kehittää omaa osaamistaan eri tavoin. Myös mahdollisuuksista uravalmentajat osaavat kertoa sinulle. Varaa suoraan aika uravalmentajalle tai lue lisää TEKin urapalveluista.

SELAA AVOIMIA TYÖPAIKKOJA SUOMESSA JA MAAILMALLA

Julkisten työpaikkalistausten lisäksi tekkiläisten käytössä on myös TEKRekry LinkedInissä sekä GoinGlobal-palvelu ulkomaan työnhakuun. Tekkiläisten omasta TEKrekry-yhteisöstä LinkedInistä löydät tekniikan akateemisen työpaikat, kohtaat työnantajat ja rekrytointiyritykset ja keskustelet urasta, työnhausta ja työelämän trendeistä muiden tekkiläisten ja asiantuntijoiden kanssa. GoinGlobalista taas löydät miljoonia työpaikkoja ympäri maailman sekä saat maakohtaista tietoa työnhausta.

TUTUSTU ALUEESI työllistymisprojekteIHIN

Olemme olleet perustamassa eri puolille maata työllistymistä tukevia työllistymisprojekteja. Hyödynnä verkostot ja koulutustarjonta omalla paikkakunnallasi. Tarjolla on tapahtumia ja koulutuksia sekä pienryhmätoimintaa. 

Esimerkkejä kevään 2019 tapahtumista:

Uusimaa

Tampere

"Sain ryhmätyöskentelystä paljon eväitä työnhakudokumenttien kirjoittamiseen ja apua tulevan urasuunnan hahmottamiseen."

tekkiläinen työllistysmisprojektin tapahtumasta

 

Asiasanat: