Sisällöt avainsanalla: yliopisto

Juhani Nokela
Hallituksen budjettiriihi on paketissa. TKI-puolelta löytyy kehuttavaa, koulutuksen rahoituksesta hyvää ja huonoa sekä vakuutusmaksujen alennuksen käsittelystä moitittavaa.
Blogimerkintä | 20.9.2023
Joukko opiskelijoita Turun yliopiston Aurum-rakennuksen portailla
Naisten osuus tekniikan alan yliopistokoulutukseen hakeutuvista on noussut tasaisesti viime vuodet. Vuonna 2022 hakijoiden ja opintonsa aloittaneiden joukossa oli enemmän naisia kuin koskaan. Ennätysmäärä ei kuitenkaan riitä: naisten osuus on noussut kolmannekseen, mutta tekniikan osaajia tarvitaan edelleen lisää.
Blogimerkintä | 19.9.2023
Neljä henkilöä tekemässä töitä pyöreän pöydän ääressä
Odotamme hallituksen budjettiriihestä päätöksiä, jotka tukevat aidosti Suomen TKI-tavoitteiden toteutumista.
Uutinen | 18.9.2023
Kolme opiskelijaa kävelee Aalto-yliopiston kandidaattikeskuksen käytävällä
Hallituksen panostukset budjettiesityksessään esimerkiksi tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä Business Finlandiin ovat positiivisia. Valitettavasti osaajien riittävyyden varmistamisessa toimet jäävät puolitiehen.
Blogimerkintä | 12.9.2023
Avainsanat:
Tuulivoimaloiden pienoismallit
Yliopistojen on kasvatettava vihreän osaamisen painoarvoa.
Uutinen | 30.5.2023
Juhani Nokela
Ylioppilastutkinnon pisteytys on liikkunut sen uudistusehdotuksessa oikeaan suuntaan, mutta kuten niin usein käy, parannettavaa löytyy edelleen.
Blogimerkintä | 3.5.2023
Joukko eri ikäisiä ihmisiä keskustelee kestävän kehityksen teknologiasta.
Kestävyysopettajien verkosto kokoaa yhteen tekniikan yliopistokoulutuksen kestävän kehityksen sisällöistä kiinnostuneet opettajat, hallintohenkilökunnan ja sidosryhmät.
mies, nainen, valkoinen kypärä
Tarvitsemme määrällisesti lisää insinöörejä kestävyysmurroksen toteuttamiseksi. Lisäksi tarvetta on niin matemaattis-luonnontieteelliselle osaamiselle kuin monille muille taidoille, esimerkiksi systeemiajattelulle ja dataosaamiselle. TEKin Graduate Survey -kyselystä selviää, että kestävyysosaamisen taso kuitenkin vaihtelee paljon koulutusaloittain.
Uutinen | 24.4.2023
Nuoret iloitsevat saamastaan palkinnosta ja heiluttelevat stipendejään ilmassa.
14 professoria neljästä yliopistosta väistyy huhtikuun lopussa päiväksi ja antaa nuorten kokeilla professorin työtä. Päivä professorina -palkinnot jaettiin 6.4. Tutki-Kokeile-Kehitä-tiedekilpailussa Espoossa.
Uutinen | 12.4.2023
Kättelevät ihmiset
Yleiskorotukset nostavat palkkoja yhteensä 5,5 prosenttia. Toukokuussa yliopistojen kokoaikaiset työntekijät saavat vähintään 400 euron kertaerän.
Uutinen | 30.3.2023