Suomalainen työelämä tarvitsee suvaitsevaisuusloikan

|
Uutinen
Kuuntele

Helsinki Pride -viikolle osallistuvat palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK vaativat voimakkaampaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä suomalaisessa työelämässä.

– Useat tutkimukset osoittavat, että erilaisiin vähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää tapahtuu yhä Suomessa, ja myös suomalaisessa työelämässä. Tällä on luonnollisesti vaikutusta ihmisten työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen, huomauttaa Akavan asiantuntija Miika Sahamies.

– Onkin tärkeää, että työsuojelussa ja sen valvonnassa työhyvinvointi ja psykososiaalisten riskien ennaltaehkäisy nostetaan aiempaa keskeisempään osaan. Kaikenlaiseen kiusaamiseen, häirintään ja muuhun epäasialliseen käyttäytymiseen on oltava työpaikoilla nollatoleranssi, Sahamies painottaa.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolait uudistuivat vuodenvaihteessa

Palkansaajaliikkeelle on tärkeää varmistaa, että voimassa oleva lainsäädäntö on ajantasaista ja tehokkaasti edistää tasa-arvoa sekä yhdenvertaisuutta.

– Tämän vuoden alusta voimaan tulleiden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakien muutoksia on edeltänyt monivuotinen, monivaiheinen ja haastava valmistelutyö. Nyt kun vihdoinkin on saatu säännökset voimaan, tulee meidän kaikkien osaltamme varmistaa, että kaikilla työpaikoilla todella toimitaan uudistetun lainsäädännön mukaisesti, STTK:n lakimies Anja Lahermaa muistuttaa.

Järjestöt muistuttavat, että perusoikeuksien toteutumisen lisäksi suvaitsevainen työelämä tukee osaltaan koko työyhteisön hyvinvointia ja siten myös tuottavuutta.

Palkansaajakeskusjärjestöt osallistuvat tällä viikolla järjestettävälle Helsinki Pride -viikolle. Järjestöt järjestävät huomenna tiistaina 23.6. Työelämä yhdenvertaiseksi ja tasa-arvoiseksi -seminaarin. Lisäksi järjestöt osallistuvat lauantaina kulkueeseen.

Avainsanat: