Rakkausteoria analysoi sinulle sopivimman parin

|
Blogimerkintä

Boostaa uraasi sopivalla parisuhteella.

Kun kotiasiat ovat kunnossa, olet virkeä ja energinen ja saat töissä aikaan huikeita suorituksia. Henkinen hyvinvointi tekee työntekijästä tehokkaan, luovan ja proaktiivisen. On ilo mennä töihin toteuttamaan itseään, kun kumppani on rakkaudella viikannut pestyt vaatteesi ja valmistanut herkullisen mutta ravitsevan aamusmoothien.

Asiantuntijatyössä työajan ja -paikan rajat hämärtyvät ja työ on suuri osa elämää. Uran eteen on ponnisteltu opiskeluajoilta lähtien. Monelle työ on on jossain kohtaa elämää se tärkein asia. Joudut vertaamaan parisuhteesi ja työsuhteesi tärkeyttä, kun puoliso odottaa kotona wokki valmiina, mutta pomo odottaa sinulta vielä yhtä juttua huomiseksi. Annatko tänäänkin päivällisen ja kumppanin tunteiden viiletä ja jäät viimeistelemään työsi, koska ylitöiden teko on työyhteisössäsi oletusarvo ja juuri sinä olet korvaamaton yritykselle?

Elämä on epäjaksollinen funktio, jolle jokaisessa derivaatan nollakohdassa sopivimman kumppanin määritelmä on eri.

Työnantaja on tyytyväinen, kun jokainen työntekijä on 110% kuormitettu, sillä uusien henkilöiden palkkaaminen on aina kulu kiinteiden kustannusten kasvaessa. Jos työntekijät olisivatkin vain 90% kuormitettuja, jäisi heille aikaa kehittää omia ja firman työtapoja ja tehdä kenties uusia innovaatioita. Myös riski sairauspoissaoloihin alenee. Ole rohkea ja uskalla lähteä kotiin jo neljältä. Keskustele kumppanin kanssa päivällispöydässä haaveistasi ja käykää kävelyllä metsässä. Kun kumppani kannustaa sinua downshiftaamaan, olet levännyt, terve ja arvokas sekä puolisona että työntekijänä. 

Uraohjukselle saattaa sopia kotitalousasioissa menestyksekäs kumppani, mutta jos urasi ei ole vielä päässyt lentoon, vähemmän kunnianhimoinen kumppani saattaa jarruttaa sitä. Töissä käynti vie aikaa ja vanhojen ystävien tapaaminen harvenee. Siksi onkin erityisen tärkeää että kumppani on hyvä ystävä, treenikaveri, kokki tai valmentaja, koska hänen kanssa vietät suurimman osan vapaa-ajastasi. Häneltä voit myös oppia elinikäisiä taitoja. Kun saat rinnallesi menestyvän ja urakeskeisen kumppanin, joudut taistelemaan hänen ajasta ja parisuhteen sisäinen kilpailu kannustaa sinuakin ottamaan rohkeita askelia kohti tavoitteitasi.

Elämä on epäjaksollinen funktio, jolle jokaisessa derivaatan nollakohdassa sopivimman kumppanin määritelmä on eri. Jos nyt etsit kumppania, joka olisi sinulle myös haastaja urakehityksessä, toisessa tarkasteluhetkessä unelmakumppanilla olisikin kenties korkeammat perhearvot tai seikkailunhalu. Epäjatkuvuuskohdassa elämänfunktiolla ei ole derivaattaa ja paras vaihtoehto on kehittää itseään sinkkuna.

Eron hetkellä moni saattaa pehmentää molemminpuolista tuskaa ja on helppoa sanoa: “Haluan keskittyä itseeni enkä halua seurustella kanssasi nyt, mutta sitten kun haluan perustaa perheen, olet siihen täydellinen kumppani!” Puolet avioliitoista Suomessa päättyy eroon, sillä sitten kun elämäntilanne on taas eri, kaipaa kumppanilta eri ominaisuuksia. Joskus käy niin hyvin kuin saduissa, että puolison tavoitteet ja elämänkaari mukailevat omiasi ja elämänkumppani on sinulle aina se täydellisin vaihtoehto. Sinin derivaatta on aina kosini.

Avainsanat: