Mikä ihmeen tasa-arvo?

|
Blogimerkintä

Tasa-arvo on hokema, josta on puhuttu pitkään ja hartaasti.

Aika ajoin tasa-arvokeskustelu nostaa päätään, vaikka oikeasti ei ole tapahtunut kovinkaan paljon.

Onko naisten euro korjaantumassa vai ei? Onko katsottava naisten euroa koko yhteiskunnassa vai pitäisikö asioita verrata samassa tehtävässä olevien henkilöiden välillä? Eri aloilla on erilainen palkkarakenne, joka johtuu eroista koulutuksessa ja työn vaativuudessa. Jos verrataan asioita koko yhteiskuntaan, niin palkkatasa-arvoon ei päästä ikinä.

Siksi on tärkeää luoda polkuja, jotka mahdollistavat naisten kiinnostuksen ”miesten aloihin” ja toisin päin. Teknisellä alalla TEK tekee töitä matematiikan haluttavuuden eteen juuri tästä syystä.

Tasa-arvotyö tuntuu joskus hölmöläisten hommalta. Kun yhden asian saa korjattua, niin toinen paikka repsottaa taas. Nuorten työllisyysastetta on saatu nostettua, mutta samaan aikaan yli viisikymppisten työllistyminen sakkaa. Liian aikaisen eläkeputken maksaa yhteiskunta.

Työlupakäytäntöä on saatava hurjasti nopeutettua.

Oma lukunsa ovat ulkomaiset osaajat. Talouskasvun näkökulmasta heidän löytämisellään on jo kiire. Ulkomailta pitää saada huomattavasti nykyistä enemmän uusia motivoituneita työntekijöitä. Heitä tarvitaan niin yritysten akuutteihin tarpeisiin kuin opiskelemaan Suomeen. Työlupakäytäntöä on saatava hurjasti nopeutettua.

Uuden synnyttämiseksi tarvitaan monimuotoisuutta. Nyt tarvitaan ennen kaikkea yhteinen tahtotila. Usein sellainen syntyy vasta kun kriisi on riittävän kova. Eikö nyt olisi jo aika.

Lue myös: Miehet ja naiset suosivat miestä

Avainsanat: