Luovuutta ja hyvinvointia kevään urawebinaareista

|
Blogimerkintä

Uraillat ovat tarjonneet jäsenille tietoa ja oivalluksia erilaisista työelämään liittyvistä aiheista jo yli 20 vuoden ajan. Uraillat tarjoavat tänäkin päivänä jäsenille ajankohtaista tietoa erilaisista työelämätaidoista, hyvinvoinnista, oman itsensä johtamisesta ja kehittämisestä.

URAILLAT – VANKKA JA VAKIINTUNUT KONSEPTI

Uraillat on tehty kehittämään TEKin jäsenten kilpailukykyä työmarkkinoilla. Ne ovat jo pitkään tarjonneet jäsenille tietoa ja oivalluksia erilaisista työelämään liittyvistä aiheista. Tekkiläiset ovat yhä valmiimpia kehittämään omaa osaamistaan ja tiedostavat sen tärkeyden. Urailloista he saavat käytännön työkaluja, tietoa ja oivalluksia myös arjessa jaksamiseen. Uraillat ovat asiapohjaisia, luentomaisia ja jäsenille räätälöityjä kertaluontoisia tapahtumia.

HYVINVOINTIA KEVÄÄN URAWEBINAAREISTA

Kevään 2021 uraillat jatkuvat webinaareina. Luvassa on taas huippupuhujia ja mielenkiintoisia teemoja. Esimerkiksi Maaret Kallio puhuu toivosta, Lauri Järvilehto luovuudesta, Leena Pennanen perehdyttää ja teettää harjoituksia Mindfulnessiin liittyen ja Marjo Rantanen kertoo, miten tunnelmamuotoilulla johdetaan hyvinvointia. Hyvinvointi on siis yhtenä vahvana teemana kevään webinaareissa. 

Katso kaikki TEKin webinaarit

HUIPPUVALMENTAJIEN LÖYTÄMINEN ON KAIKEN A JA O

Miten urailta rakentuu? Teema on aina se, mistä ensin lähdemme liikkeelle. Mahdollisuuksien mukaan otamme jäsenten toiveet ja palautteet huomioon urailtojen suunnittelussa. Moni urailta onkin nähnyt päivänvalon, kun jäsen mainitsee palautteessa vinkin loistavasta luennoitsijasta tai teemasta. Seuraamme jatkuvasti mitä työelämässä, rekrytointikentällä sekä työnhaussa tapahtuu ja mitkä asiat ovat ajankohtaisia jäsenten uraa ajatellen. Osallistumme myös itse erilaisiin alan tapahtumiin ja webinaareihin, joista kiinnostava luennoitsija voi löytyä. Näin luennoitsijan soveltuvuus urailtaan selviää heti.

Myös vinkki kollegalta voi johtaa hyvän luennoitsijan löytymiseen.  Tapaamme kaikki luennoitsijat ensin Teamsin välityksellä ja käymme heidän kanssaan urailtaprosessin läpi. Keskustelun pohjalta syntyvät muun muassa urailtojen kuvaukset, eli mitä osallistuja saa uraillasta tai mitä hän hyötyy osallistuessaan siihen. 

On ilo saada toteuttaa urailtoja ja webinaareja, tarjota parasta asiantuntemusta ja sopivia aiheita mahdollisimman monelle TEKin jäsenelle. Positiivinen ja kannustava palaute jäseniltä on näiden tilaisuuksien suola :-)

LÄSNÄTAPAHTUMISTA WEBINAAREIKSI

Uraillat pidettiin aiemmin läsnätapahtumina useilla eri paikkakunnilla. Tilojen takia osallistujamäärät olivat rajalliset ja 25–30 urailtaan osallistui tuolloin vuosittain reilu 1000 jäsentä.  Keväällä 2020 korona kuitenkin muutti urailtojen toteutustavan ja kaikki muutettiin webinaareiksi. Näin useammalla jäsenellä oli mahdollisuus osallistua niihin paikasta tai ajasta riippumatta.  Osallistujamäärät kasvoivat ja vuonna 2020 urawebinaareihin osallistui jo yli 4300 jäsentä. Koranapandemiasta oli siis jotain hyvääkin. Vaikka koronasta päästään, niin webinaarit jatkuvat varmasti ja erilaiset hybriditoteutukset yleistynevät. Toteutuksia tehdään jäsenten toiveiden mukaan. 

Uraillat valmistellaan aina kausi kerrallaan – kevät ja syksy erikseen. Kausittain tarjolla on 12–15 urailtaa, määrät vaihtelevat teemoista ja ajankohdasta riippuen. Kun uraillat ovat 2,5 h pituisia tilaisuuksia, urawebinaarit ja striimit ovat pääsääntöisesti 1,5 h mittaisia. Puhujien kanssa sovimme aina, saammeko webinaarista tallenteen vai ei. Useimmista saamme ja ne löytyvät TEKin webinaaritallennekirjastosta. Käy kurkkaamassa! 

Näitä urailtapäiviä kannattaa jatkaa. Tämä on hyvää vastinetta jäsenmaksulle.
- Osallistujan palaute

PALAUTETTA JÄSENILTÄ URAILLOISTA & WEBINAAREISTA: 

”Webinaarit ovat todella helppo tapa kehittää itseään ja samalla niistä saa vertaistukea muilta osallistujilta. Itse suosittelen lämpimästi, sillä kukaan ei ole koskaan valmis millään sektorilla.”

”Kiitos kun järjestätte näitä, ruuhkavuosissa puskevan on helpompi osallistua webinaareihin kuin urailtoihin!”

”Hienoa, että myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta pääsee nyt monipuolisesti mukaan TEK:n tilaisuuksiin etänä. Toivon, että tulevaisuudessa striimaatte tai pidätte webinaarina kaikki tilaisuudet. Verkostoitumismielessä live-tilaisuudet ovat hirveän tärkeitä ja mukavia, mutta aina niihin ei pääse paikalle, vaikka sisältö kiinnostaakin.”

”Näitä urailtapäiviä kannattaa jatkaa vaikka koronaepidemia menisi ohikin. Tämä on hyvää vastinetta jäsenmaksulle.”

”Harvoin on ollut mahdollisuutta lähteä TEK:n livetilaisuuksiin, mutta kun tilaisuus tuotiin kotiin, oli kiva osallistua.”

”Thank you for an interesting webinar and having webinars in English!”

Avainsanat: