Seitsemän tapaa olla todella kiireinen

|
Blogimerkintä

TEKin uraillassa ajanhallintakoulutuksen pitävä valmentaja Anna Perho listasi pilke silmäkulmassa, miten kannattaa toimia, jos haluaa pysyä elämässään todella kiireisenä. Rauhaa kaipaavan kannattaa lukea juttu toistamiseenkin pohtien miten säännöt voisivat tukea päinvastaista kehitystä.

1) Älä suunnittele mitään etukäteen. 72% suomalaisista ajatustyöläisistä ei suunnittele omaa ajankäyttöään mitenkään. Älä sinäkään. Mene työpaikalle ja aloita seikkailu. Kerro itsellesi ja muille, että on turha suunnitella mitään, koska eivät ne suunnitelmat koskaan toteudu. Tavoittele vain täydellistä, halveksi pieniä parannuksia, joita etukäteen valitseminen saattaisi tuoda muassaan.

2) Yritä tehdä joka päivä mahdollisimman paljon kaikkea. Ihan sama mitä, kunhan et vain hetkeksikään pysähdy miettimään tehtävien keskinäistä painoarvoa. Pääasia on touhuta pää jäässä kaikkea mahdollista ja ihmetellä suureen ääneen miksei mikään kuitenkaan koskaan valmistu.

3) Pidä kaikki viestisovellukset auki. Sähköposti, Slack, Whatsapp, Skype, Teams, Face ja TicToc! Pidä näitä auki, ja hälytysääniä täysillä. Muista, että mikään ei ole niin tärkeää kuin vastata kaikkiin viesteihin heti. Siitähän sinulle maksetaan, vai mitä?

4) Hoe olevasi kiireinen. Ja sinähän olet! Sinulla ei ole aikaa tehdä töitä kunnolla, ei olla perheen kanssa, ei ainakaan harrastaa saati nähdä ystäviä - ”koska mulla ei oo aikaa.” Toista tätä 2-3 kertaa tunnissa, ja huomioi myös toisten tilanne kysymällä heiltä ”onks ollu kiireitä” sen sijaan että kysyisit miten he voivat.

5) Tee useita asioita yhtä aikaa. Kokeile esim. tätä: kun Teams-palaveri alkaa, avaa meili ja ala vastailla sähköposteihin. Täyttele samalla exceliä ja kurkkaile iltapäivälehden viihdeuutisia. Ota välillä yksi puhelu ja selaa sen aikana Twitteriä. Ylipäätään yritä tehdä mahdollisimman montaa asiaa kerralla.

6) Nipistä levosta. Hyviä vinkkejä: syö lounas työpisteellä, liiku päivän aikana vain vessaan ja takaisin, räplää tauoilla ja siirtymisissä kännykkää, käytä myös illat viestien purkamiseen ja skrollailuun. Valvo myöhään ja herää viime tingassa – kuolema kuittaa univelat!

7) Tee sitä, mitä ajattelet muiden sinulta odottavan. Jätä merkityksellisyys muille, ja pyri vain tekemään valintoja, jotka miellyttävät kaikkia. Näppärä keino tähän on yrittää vain selvitä kaikesta yksin – sittenpähän näkevät kuka täällä on pätevin tyyppi! Teetä vielä itsellesi t-paita, jossa lukee Luoja laiskoja elättää.

 

Anna Perho

Annan maksuton valmennusryhmä pyörii Facebookissa. Sivuilla mm. ladattava työkirja, valmennusvideoita ja iso vertaisryhmä muutoksia kaipaaville.

Anna Perho on ratkaisukeskeinen valmentaja ja inspiraatiopuhuja, jolla pitkä tausta median parissa. Anna on julkaissut kuusi arjenhallintaan ja työelämän teemoihin liittyvää opaskirjaa, joita on myyty yhteensä noin 20 000 kappaletta. Anna on myös yksi Suomen suosituimmista inspiraatiopuhujista ja kolumnisteista, sekä Ellun Kanojen siivittäjä.

Avainsanat: