Katse tulevaisuuteen!

|
Blogimerkintä

Miten sinä haluat olla rakentamassa kestävää tulevaisuutta?

Valtuustomme valitsi minut puheenjohtajaksi syyskuussa. Olen innostunut tehtävästä ja voimaantunut saamastani luottamuksesta – kiitos siitä. 

Tekniikan osaajina haluamme olla rakentamassa kestävää tulevaisuutta. Meidän on tärkeää nostaa ympäristö- ja talousasioiden rinnalla ihmisen roolia ja luottamuksen merkitystä. Yhteinen tulevaisuutemme riippuu paljolti siitä, miten ihmisen, teknologian ja yhteiskunnan vuorovaikutus toimii ja miten se kehittyy tällä vuosikymmenellä.

Tulevaisuus on kiinni ihmisistä, osaajista.

Ihmisen rooli on olla tässä kehityksessä ajurina, ei vain käyttäjänä tai seuraajana. Samalla meillä on mahdollisuuksia nostaa TEKin ajatusjohtajuutta. Syventää tieteen, tutkimuksen ja tekniikan sekä elinkeinoelämän ja yhteiskunnan kumppanuuksia, yhteistyötä. Suomalaisella insinööriosaamisella on iso vaikutus kansainvälisenä ongelman ratkaisijana.

Maailmaa ei kuitenkaan pelasteta eivätkä ongelmat ratkea pelkillä uusilla teknologioilla. Ne ratkaistaan sillä, miten parhaiten pystymme tekniikan avulla sujuvoittamaan ihmisen arkea, työtä ja toimintaa ja tekemään ihmisenkokoisia ratkaisuja. Kehittämään yhteiskuntaa, vähentämään päästöjä, torjumaan ilmastonmuutosta ja vaalimaan demokratiaa.

Tämän vuosikymmenen aikana on ratkaistavana sekä perityt että uudet ongelmat. Tulevaisuus on kiinni ihmisistä, osaajista. Miten Sinä haluat olla rakentamassa kestävää tulevaisuutta?

Kirjoitus on julkaistu kolumnina TEK 05/2020 -lehdessä.

Avainsanat: