Ajankohtaistietoa TEKin jäsenille koronavirukseen liittyen

|
Uutinen
Kuuntele

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaistietoa koronaviruksen vaikutuksista mm. työsuhteen ehtoihin. TEKin kaikki kevään tilaisuudet on muutettu webinaareiksi tai siirretty.

Viimeisin päivitys 26.5.

Heltin HuoliLinja
TEKin jäsenet voivat nyt soittaa Heltin HuoliLinjalle, missä mielenterveyden ammattilaiset vastaavat puheluusi. Lisätietoa

Lomautus – näin se toimii
Kokosimme perustiedot lomautuksesta ja väliaikaisista muutoksista, joita korona-virus on aiheuttanut lomautusta koskeviin pykäliin ja TES-kirjauksiin. Lue koko juttu

Katso TEKin koronawebinaarien tallenteet täällä >>

Koronavirus ja työsuhteen ehdot

Juuri kun kiivaasta työmarkkinasyksystä- ja keväästä on toivuttu, koronavirus asettaa työpaikat uudenlaisen haasteen eteen. Keskeistä on nyt toimia yhdessä ja kantaa vastuu yhteiskunnan sekä oman työpaikan terveydestä ja tulevaisuudesta. Yksin tätä taistelua ei voiteta, on tehtävä yhteistyötä niin työntekijöiden keskenään kuin yhdessä työnantajansakin kanssa. Hyvänä esimerkkinä tästä on etätyön laaja käyttöönotto kaikissa niissä töissä, missä se suinkin on mahdollista.

Huom! Osaan työehtosopimuksista on tehty tilapäisiä muutoksia, lisätietoa

Onko sinulla kysymyksiä, joihin kaipaat vastauksia tai hankalia tilanteita ja kaipaat apua:

  • Tarkista ensin löydätkö vastauksen kysymykseesi:
  • Mikäli et löytänyt vastausta, niin erityisesti liittyen oman organisaationne tilanteeseen, ole yhteydessä työpaikkasi luottamusmieheen. Hän saattaa osata vastata sinulle tai on mahdollisesti jo selvittämässä asiaa.
  • TEKin jäsenenä (myös opiskelijajäsenet) voit olla yhteydessä myös TEKin lakimiehiin: (09) 22912345 (ma-pe klo 9.00-12.00) Huomioithan, että kysymyksiä tulee tällä hetkellä todella paljon, siksi toivomme, että tarkistat ennen yhteydenottoa löytyisikö vastaus jo yllä mainittujen linkkien takaa tai onko työpaikkasi luottamusmies jo selvittämässä asiaa.
  • Mikäli toimit työpaikkasi luottamusmiehenä, tarkista ensin yllä mainitut artikkelit. Mikäli et löytänyt vastausta, niin ole yhteydessä TEKin tai sopimusalasi työelämäasiantuntijoihin. YTN:n koronavirukseen liittyvä luottamusmiesten webinaaritallenne on katsottavissa verkkosivuilla.

Mitä jos työpaikalla ei ole luottamusmiestä tai muitakaan henkilöstöedustajia?
Henkilöstöedustajien valinta on nyt erityisen tärkeää henkilöstön ja työnantajan välisen vuoropuhelun mahdollistamiseksi, jos heitä ei ennestään ole. Mikäli organisaationne toimii yksityisellä sektorilla, katso YTN:n koronatilanteeseen tehdyt pikaohjeet, lisää YTN:n ohjeita henkilöstöedustajien valitsemiseksi. Mikäli organisaationne toimii julkisella sektorilla, niin seuratkaa JUKOn ohjeita.

TEK palvelee sinua poikkeustilanteessakin
Jäsenillä on käytössä lakipalvelut, palkkaneuvonta, yrittäjyysneuvonta, ja urapalvelut. Kevään koulutus- ja seminaaritilaisuudet on muutettu webinaareiksi tai siirretty syksykaudelle 2020. Tuotamme myös tilanteeseen kohdistettua lisätietoa, tukea ja palvelua. Seuraa TEKin jäsenkirjeitä, sosiaalisen median kanavia, tätä artikkelia ja kunkin palvelun verkkosivuja niin saat sujuvasti ajankohtaisimman tiedon. TEKin kokoukset, esimerkiksi valiokuntien kokoukset pidetään etäyhteyden kautta.

Hyödyllisiä linkkejä