02 Työpaikat

Description

Työ- ja harjoittelupaikkaa voi etsiä monesta eri paikasta ja monella eri tavalla. Tutustu vinkkeihimme työpaikkaportaaleista ja rekrytointitapahtumista sekä somen, verkostojen ja piilotyönhaun mahdollisuuksista.

Työpaikat

Monta tapaa etsiä työtä

Työpaikka voi nykypäivänä löytyä mistä tahansa. Sinun kannattaa seurata aktiivisesti työpaikkasivustoja tai sosiaalista mediaa ja käydä tapaamassa työnantajia rekrytointitapahtumissa. Voi myös olla, että saat vinkin työpaikasta tuttavan tai muun verkostosi kautta.

Työnantajan kontaktointi edellyttää pohjatyötä ja ripauksen rohkeutta, mutta se voi avata ovia joko nyt tai tulevaisuudessa.

Yliopistojen urapalvelut

Yliopistot julkaisevat omissa portaaleissaan omille opiskelijoilleen sopivia työ- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyötarjouksia. Kampuksilla järjestetään myös mahdollisuuksia kohdata työnantajia ja keskustella heidän kanssaan uramahdollisuuksista. Hyödynnä siis oman yliopistosi urasuunnittelua ja työnhakua tulevat palvelut. 

Tule löydetyksi

Usein työnantajat etsivät myös itse aktiivisesti sopivia kandidaatteja, joten on myös tärkeää olla työnantajan löydettävissä.

Joskus voi tuntua, että runsaudenpulassa on vaikea tietää mistä lähteä liikkeelle. Kokosimme sinulle tähän osioon vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun kesätyön, harjoittelupaikan tai lopputyöpaikan etsinnässä.