Sisällöt avainsanalla: JUKO

Kaksi henkilöä tekemässä sopimusta
Paikallisella sopimisella tarkoitetaan tasavertaista työpaikkakohtaista sopimista työehdoista työnantajan ja työntekijöiden välillä. TEK neuvottelujärjestöjensä YTN:n ja JUKOn kautta tukee ja tarvittaessa myös edustaa TEKin ja muiden akavalaisten liittojen henkilöstöedustajia ja jäseniä paikallisessa sopimisessa.
Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa
Seuraavaksi neuvotteluosapuolten hallinnot käsittelevät valtion neuvottelutuloksen. Kunta-alalla kunta- ja hyvinvointityönantajat KT keskeytti neuvottelut jättämättä tarjousta.
Uutinen | 1.3.2022
Kättelevät ihmiset
JUKO on hyväksynyt valtion uuden kaksivuotisen virka- ja työehtosopimuksen. Kaikkien palkat nousevat 2 prosenttia 1.6. lukien.
Uutinen | 3.3.2022
Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa
Tämän viikon alussa JUKO, JHL ja Jyty jättivät lakkovaroituksen vauhdittamaan KT:n 28. helmikuuta keskeyttämiä kunta-alan sopimusneuvotteluja. Kaksi päivää kestävä lakko alkaisi Rovaniemen ja Jyväskylän kunta-aloilla 23. maaliskuuta, jos osapuolet eivät pääse neuvottelupöydässä sopuun tätä ennen.
Uutinen | 10.3.2022
Mies katsoo läppäriä
Järjestöt pyrkivät työtaistelutoimilla vauhdittamaan kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluja neuvottelutulokseen pääsemiseksi. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ryhtyi sovittelemaan sopimuskiistaa heti ensimmäisen lakkovaroituksen jälkeen maanantaina 7. maaliskuuta.
Uutinen | 11.3.2022
Ihmisiä katsomassa papereita toimistossa
JUKO ja JAU julkistivat maanantaina myös uuden kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ajalle 21.3.-27.3. Lisäksi JUKO ja JAU ovat jättäneet lakkovaroitukset Rovaniemelle, Jyväskylään, Tampereelle ja Kuopioon.
Uutinen | 14.3.2022
Kahden henkilön keskustelua aiheesta työsuhde ja laki
Siirron perusteena on yleinen etu eli ylioppilaskirjoitukset ja oppilaiden tasapuolinen mahdollisuus osallistua niihin.
Uutinen | 17.3.2022
Työpöydällä paperi, tietokone, kahvikuppi, kädet
JUKO tavoittelee monivuotisella palkkaohjelmalla palkkojen jälkeenjääneisyyden korjausta, ansiokehityksen turvaamista sekä työn veto- ja pitovoiman parantamista. Kestoksi JUKO esittää neljästä kuuteen vuotta.
Uutinen | 25.3.2022