Liity jäseneksi

Tervetuloa mukaan yhteisöömme! Jäsenenä käytössäsi on maan parhaat tekniikan osaajien uraa tukevat asiantuntijat, palvelut sekä edut.

Tekniikan akateemiset TEK on diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja vastaavan matemaattis-luonnontieteellisen tutkinnon suorittaneiden sekä näiden alojen opiskelijoiden ammattijärjestö. Jäsenenä saat paljon rahanarvoisia palveluita ja etuja itsellesi sekä pääset mukaan tekniikan osaajien yhteisöön.

Jäseneksi liittyminen on helppoa. Jos sinulla Suomessa suoritettu DI-, FM-, arkkitehti - tai kandidaatin tutkinto (ei AMK) tai haluat liittyä opiskelija- tai eläkeläisjäseneksi, täytä liittymislomake alla olevasta linkistä.

Jäsenyys alkaa liittymislomakkeen saapumispäivästä, ei sen käsittelypäivästä!

Tältä sivulta löydät lisätietoa jäsenyydestä. Haluatko vielä jotain muuta lisätietoa ennen kuin täytät liittymislomakkeen? Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin palaamme asiaan!

MITÄ SE MAKSAA?

  • TEKin täysjäsenyys on palkkatasoon verrattuna eräs korkeasti koulutettujen ammattijärjestöjen edullisimmista, v. 2021 maksu on 29,25€/kk eli 351 €/vuosi (sama kuin vv. 2019 ja 2020), sisältäen työttömyyskassan jäsenyyden. Huom! Todellisuudessa maksat jäsenyydestäsi vain noin puolet, sillä koko summa on verovähennyskelpoinen ja se on valmiina veroehdotuksessasi.

  • Vastavalmistunut maksaa TEKin jäsenyydestä ensimmäisen vuoden ajan vain 17,38 €/kk eli 208,50 €/vuosi (sama kuin v.2020), johon sisältyy työttömyyskassan jäsenmaksu. Vastavalmistuneen ei tarvitse hakea alennusta erikseen.

  • Opiskelijajäsenyys on maksuton (paitsi työttömyyskassaan kuuluvilla, jotka maksavat kassan jäsenmaksua).

  • Jäsenmaksuun voi monessa eri tilanteessa hakea alennusta. Lisätietoja jäsenmaksualennuksista löydät täältä. Voit hakea alennusta vapaamuotoisella hakemuksella, mukaan on liitettävä dokumentti, jolla osoitetaan maksualennuksen syy.

Lisätietoa jäsenmaksuista

Jäsenenä saat palvelut heti käyttöösi:

Liityttyäsi jäseneksi Tekniikan Akateemisten sähköiset palvelut ovat käytettävissäsi heti jäsenyyden hyväksymisen jälkeen. Henkilökohtaiset palvelut kuten laki- ja urapalvelut ovat käytettävissäsi, kun olet maksanut vähintään jäsenmaksun ensimmäisen erän.

Kuka voi liittyä?

Voit liittyä TEKin täysjäseneksi, jos olet suorittanut Suomessa diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinnon tai vastaavan matemaattis-luonnontieteellisen tutkinnon (esim. matemaatikot, fyysikot, tietojenkäsittelytieteilijät ja suunnittelumaantieteilijät). Opiskelijajäseneksi voivat liittyä kaikki näiden alojen ensimmäistä korkeakoulututkintoa opiskelevat (myös ulkomaisessa korkeakoulussa opiskelevat Suomen kansalaiset). Opiskelijajäsenyys on maksuton.

Jos olet suorittanut vastaavantasoisen ulkomaisen tutkinnon, tai sinulla on näitä tutkintoja vastaava pätevyys tai tutkinto ja työskentelet tekniikan alalla, voidaan sinut hyväksyä täysjäseneksi. 

Kaksoisjäsenyydet

TEKillä on yhteistyösopimuksia useiden muiden järjestöjen kanssa. Liittymällä kaksoisjäseneksi saat molempien järjestöjen palvelut edulliseen yhteishintaan. Tutustu kaksoisjäsenyyksien etuihin ja liity:

Kerhot ja yhdistykset

Jos olet jo TEKin jäsen, voit liittyä Matemaattis-luonnontieteellisten alojen Akateemisiin (MAL) tai Suomen Suunnittelumaantieteilijöiden Liittoon (SUM).

Jäsenpalvelu

TEKin jäsenpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00-16.00 (heinäkuussa 09.00-15.00).

p. (09) 2291 2291
jasenpalvelu(ät)tek.fi
Voit lähettää meille myös suojattua sähköpostia.

Jäsenrekisterin tietosuojaseloste

Asiasanat: