Nainen kahvikuppi kädessään.

Jäsenyys ulkomailla

TEKin jäsenedut ovat käytössäsi ulkomaillakin. Voit hakea myös vierasjäsenyyttä paikallisesta järjestöstä.

image with text

Ulkomailla ollessasi voit edelleen käyttää TEKin monipuolisia jäsenpalveluja. Pohjoismaissa ja Australiassa työskennellessäsi voit myös hyödyntää maksuttoman vierasjäsenyyden tuomat edut.

Huomaathan, että Suomen työttömyysturva ei kaikissa tilanteissa ole voimassa ulkomailla. Muistathan lähtiessäsi selvittää tilanteesi työttömyysturvan osalta erikseen Korkeasti koulutettujen kassa KOKOsta

Tarkistathan myös vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen voimassaolon lakimiehiltämme. Itse hankkimiesi ryhmäetuvakuutusten voimassaolosta saat lisätietoja vakuutusyhtiöstäsi.

Ota yhteyttä juristeihimme

Minne olet muuttamassa? Muuttuuko jäsenmaksusi?

Pohjoismaat

Pohjoismaissa asuvien jäsenten jäsenmaksu on sama kuin kotimaassa. Jos työskentelet toisessa Pohjoismaassa, olet TEKin täysjäsenenä oikeutettu liittymään kohdemaan insinöörijärjestön vierasjäseneksi.

Muut maat

Ulkomaillaoloaikana maksetaan TEKin vähimmäisjäsenmaksua. Huomaathan, että alempi jäsenmaksu voidaan huomioida vasta ilmoitusta seuraavan kuukauden alusta. 

Jäsenetulehdet

Voit tilata Alma Talentin lehtiä alennettuun hintaan. Huomaathan, että yhdistelmätilaukset (paperi+digi) toimitetaan vain Suomeen. Ilmoita tilauksesta lähettämällä viesti jäsenpalveluun OmaTEKin kautta.

Voit valita haluamasi lehdet seuraavista: Arvopaperi, Fakta, Mikrobitti, Talouselämä, Tekniikka&Talous ja Tietoviikko.

Hinnat 2024

Yhdistelmätilaus (paperi+digi), Talouselämä 4,25 €/kk (51 €/vuosi)

Yhdistelmätilaus, muut lehdet 2,25 €/kk (27 €/vuosi)

Digilehti, Talouselämä 2,25 €/kk (27 €/vuosi)

Digilehti, muut lehdet 1,75 €/kk (21 €/vuosi)

Henkilö metroasemalla kirjoittamassa puhelimella

Ilmoita muutostasi lähettämällä viesti jäsenpalveluun OmaTEKin kautta. Ilmoitus on tärkeä, koska alempi ulkomailla (pl. Pohjoismaissa) asuvan jäsenmaksu voidaan huomioida vasta ilmoitusta seuraavan kuukauden alusta.  

Ilmoita muutostasi

Vierasjäsenyys Pohjoismaissa ja Australiassa

Jos muutat muihin Pohjoismaihin tai Australiaan, sinulla on mahdollisuus hakea paikallisten insinöörijärjestöjen vierasjäsenyyttä. Vierasjäsenyyteen ovat oikeutettuja TEKin täysjäsenet, jotka työskentelevät kohdemaassa ja täyttävät jäsenyyden edellytykset myös kohdemaan järjestössä. 

TEK on solminut vierasjäsenyyssopimuksen seuraavien insinöörijärjestöjen kanssa:

Australia: Professionals Australia
Islanti: VFI
Norja: Tekna
Ruotsi: Sveriges Ingenjörer
Tanska: IDA

Vierasjäsenenä saat pääsääntöisesti samat oikeudet palveluihin kuin järjestön omat jäsenet. Jäsenyys ei kuitenkaan automaattisesti kata mahdollisten työsuhderiitojen oikeuskäsittelyä eikä työttömyysvakuutusta. Vierasjäsenyyden kattamat palvelut ja mahdolliset rajoitukset saat parhaiten selville kohdemaan järjestöstä. 

Ruotsissa ja Tanskassa voit halutessasi liittyä erikseen työttömyyskassan jäseneksi, jolloin sinulta peritään tähän liittyvä erillinen maksu. Varmistathan työttömyysturvaan liittyvät asiat työttömyyskassasta ennen lähtöäsi.

Vierasjäsenyys on voimassa enintään muuttovuoden ja kaksi seuraavaa kalenterivuotta edellyttäen, ettei TEKin jäsenyys tai työskentely kohdemaassa pääty tätä ennen.

Jos haluat hakea vierasjäsenyyttä, lähetä viesti jäsenpalveluun OmaTEKin kautta, niin lähetämme sinulle hakemuslomakkeen. Täytettyäsi hakemuksen palauta se TEKille, me toimitamme sen eteenpäin oikeaan järjestöön kohdemaassa.

Ota yhteyttä jäsenpalveluun
Palveluneuvojamme ovat tavoitettavissa arkisin klo 9-16 (heinäkuussa klo 9-15).
Henkilöt keskustelemassa työpaikalla

Tuemme työurasi kansainvälistymisessä

TEKin jäsenenä käytössäsi on työkaluja muun muassa ulkomaan työnhakuun ja palkkatason selvittämiseen. 

Lue lisää