Sisällöt avainsanalla: palkka

Arkkitehdit tutkivat kuvaa pöydän ääressä.
Tekkiläisten arkkitehtien ja muiden tutkintojen suorittaneiden välillä vallitsee palkkaero, joka johtuu työtehtävistä, toimialoista ja johtopaikkojen vähäisyydestä.
Uutinen | 19.5.2023
Teemu Hankamäki katsoo kameraan.
Ensimmäiset työehtosopimukset ovat nostaneet palkkoja ja kasvattaneet ei-synnyttävän vanhemman palkallisten vapaiden määrää.
Uutinen | 17.3.2023
Sirkku Pohja TEKin töissä
Tasa-arvohaasteet ovat jokseenkin samanlaisia kaikissa Pohjoismaissa. Rajat ylittävä tasa-arvotyö on senkin vuoksi tärkeää.
Uutinen | 8.3.2023
Lapsen käsi aikuisen käden päällä.
Uusi työehtosopimus nostaa alan ylempien toimihenkilöiden palkkaa ja tuo parannuksia vanhempainvapaisiin.
Uutinen | 21.2.2023
Maahan pudonnut kuumailmapallo.
Tekniikan akateemiset TEKin jäsenten mediaanipalkka oli lokakuussa 2022 3,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan kuluttajahinnat nousivat kuitenkin 8,3 prosenttia.
Uutinen | 3.2.2023
Kaksi ihmistä katsoo tietokonetta
Diplomi-insinöörin mediaanipalkka vakituisessa työsuhteessa oli vuoden 2022 lokakuussa 5 420 euroa ja keskipalkka 5 868 euroa. Työmarkkinatutkimus luotaa tekkiläisten työelämää ja palkkoja.
TEKin hallituksen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie
Osaaja on ansainnut palkan, jolla selviää yli kriisien ja voi rakentaa myös huomista.
Blogimerkintä | 3.2.2023
Avainsanat:
Ostoskärry makaa kyljellään lumessa.
Diplomi-insinöörin mediaanikuukausipalkka nousi viime vuonna 3,7 prosenttia edellisvuodesta 5 420 euroon. Diplomi-insinöörien ostovoima kuitenkin heikkeni, koska samaan aikaan kuluttajahinnat nousivat 8,3 prosenttia. TEKin työmarkkinajohtaja Teemu Hankamäki perää yrityksiltä nyt vastuullisuutta.
Uutinen | 18.1.2023
kaksi henkilöä juttelee asiallisesti
Liian alhainen palkka ei ole järkevää myöskään työnantajan kannalta: se ei motivoi hyviin suorituksiin eikä sitouta työhön tai työnantajaan, vaan saa työntekijän etsimään jatkuvasti uutta työpaikkaa.
Uutinen | 30.8.2022
Mies bussissa
Millaista palkkaa ulkomailla maksetaan? Ulkomaanpalkkatutkimus selvittää ulkomailla työskentelevien tekkiläisten palkkoja ja työoloja.