Täysjäsenyys

TEKin täysjäsenenä sinulle kuuluvat kaikki palvelut ja edut.

Voit liittyä TEKin täysjäseneksi, jos olet suorittanut Suomessa diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinnon tai vastaavan matemaattis-luonnontieteellisen yliopistotutkinnon (esim. matemaatikot, fyysikot, tietojenkäsittelytieteilijät ja suunnittelumaantieteilijät).

Jos olet suorittanut vastaavan tasoisen ulkomaisen tutkinnon, tai sinulla on näitä tutkintoja vastaava tutkinto tai pätevyys ja työskentelet tekniikan alalla, voidaan sinut hyväksyä täysjäseneksi.

Oletpa palkansaaja, itsesi työllistäjä tai yrittäjä, tarjoamme sinulle ammattijärjestökentän parhaat ammattiuraa tukevat palvelut. Myös ollessasi syystä tai toisesta poissa työelämästä, TEKin palvelut ovat tukenasi. Jäsenyys kannattaa.

Jos kuulut ruotsinkieliseen sisarjärjestöömme TFiF:iin tai toiseen akavalaiseen järjestöön, tutustu mahdolliseen kaksoisjäsenyyteen. Kaksoisjäsenelle kuuluu osa TEKin eduista ja palveluista alennetulla jäsenmaksulla. TEK on sopinut kaksoisjäsenyyksistä TFiFin, RILin, SAFAn, OAJ:n ja Ornamon kanssa. Professoriliiton kanssa on sovittu jäsenmaksualennuksesta molempiin liittoihin kuuluville.

Palvelut ja edut

Täysjäsenenä saat kaikki TEKin palvelut ja edut, tuet suomalaista tekniikan osaamista ja parannat omaa kilpailukykyäsi muuttuvilla työmarkkinoilla. 

JÄSENMAKSU

TEKin täysjäsenen jäsenmaksu on 351 €/v (29,25 €/kk) sisältäen Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn (ent. IAET-kassa) jäsenmaksun. Kesken vuotta liittyviltä jäsenmaksu laskutetaan liittymisen jälkeisiltä kokonaisilta jäljellä olevilta kalenterikuukausilta.

TEKin jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Tiedot maksetuista jäsenmaksuista toimitetaan TEKistä suoraan verottajalle.

Työttömyyskassaan kuulumattomat

  • Jäsenet, jotka eivät kuulu kauttamme työttömyyskassaan, maksavat vain TEKin jäsenmaksua (23,75 €/ kk).
  • Mikäli jäsen haluaa erota KOKO-kassasta, on siitä ilmoitettava kirjallisesti jäsenrekisteriin. Eroa ei myönnetä takautuvasti.
  • Mikäli liittyy toiseen työttömyyskassaan, siihen on liityttävä kuukauden kuluessa, jotta voi lukea hyväkseen ajan, jonka on aiemmin ollut työttömyyskassan jäsenenä.

Ulkomailla asuvan jäsenmaksu

Pohjoismaiden ulkopuolella asuva täysjäsen maksaa ulkomaillaoloajalta jäsenmaksua 117 €/v (9,75 €/kk). Jäsenmaksuun sisältyy TEK-lehti sekä työttömyyskassan jäsenyys. Huom! Katso tarkemmat tiedot työttömyysturvasta ulkomailla. Jäsenen tulee itse ilmoittaa ulkomaille muutosta TEKin jäsenrekisteriin. Ulkomaan jäsenmaksu astuu voimaan ilmoituksentekoa seuraavan kuukauden alusta. 

Alma Talentin lehdet voi halutessaan tilata ulkomaille. Digilehtipaketti 69 €/v (5,75 €/kk) sisältää kaksi Alma Talentin vapaavalintaista lehteä. Paperilehtien tilaushinnat ovat kotimaan osoitteeseen ovat 19 € /v  lukuunottamatta Talouselämä-lehteä, jonka tilaushinta on 38 €/v. 

Jäsenmaksun laiminlyönnin seuraukset

Maksamaton jäsenmaksu johtaa TEKin jäsenpalveluiden, kuten esimerkiksi lehtien ja TEKrekryn palveluiden, keskeyttämiseen.

Mikäli jäsen ei maksa jäsenmaksuaan, hänet erotetaan TEKin jäsenyydestä 31.12. Tämä voi aiheuttaa myös työttömyyskassan jäsenyyden päättymisen. Uudelleen jäseneksi pääsee vain maksamalla vanhat rästit.

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoja jäsenmaksuasioista, soita tai lähetä sähköpostia TEKin jäsenpalveluun (jasenpalvelu(ät)tek.fi). Numerossa (09) 2291 2291 sinua palvelevat Ira Enckell ja Salla Lindholm. 

Asiasanat: