Henkilö koskettaa toisen henkilön olkapäätä.

Tutkimus: Erityisesti nuoret toivovat inhimillisyyttä työelämään

|
Uutinen

Työntekijät haluavat nyt esimerkiksi tietää, mitä työnantajat tekevät konkreettisesti vastuullisuuden eteen.

Työntekijöistä 28 prosenttia ei osaa sanoa tai ei koe, että työnantaja antaa konkreettisia työkaluja työssä jaksamiseen, kertoo verkkopalvelu Oikotien Vastuullinen työnantaja 2022 -tutkimus.

Lisäksi 30 prosenttia kaikista työntekijöistä kokee, ettei saa kannustavaa ja rakentavaa palautetta. 30 prosenttia kaikista työntekijöistä ei koe tai ei osaa sanoa, puuttuuko oma esihenkilö epäkohtiin kuten esimerkiksi syrjintään välittömästi.

Vastuullinen työnantaja 2022 -tutkimuksen mukaan työntekijät haluavat tietää entistä vahvemmin, mitä työnantajat tekevät konkreettisesti vastuullisuuden eteen. Erityisesti nuoret toivovat inhimillisyyttä työelämään. Tutkimus toteutettiin kolmannen kerran. ja siihen vastasi 4604 työssäkäyvää 18–65-vuotiasta suomalaista eri puolilta maata. Tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö IRO Research.

Olemme ensisijaiset me, toissijaisesti minä.

Toisen, Oikotien teettämän Vastuullinen kesäduuni 2022 -tutkimuksen mukaan nuoret kaipaavat myös erityisesti palautetta työstään ja onnistumisestaan.

Oikotien Head of Employer Branding Päivi Salminen-Kultasen mielestä pitäisikin keskustella enemmän siitä, mitä kaikkea inhimillisyys työpaikalla on, miten sitä voidaan kehittää ja miten tehokkuutta johdetaan inhimillisesti.

– Olemme ensisijaiset me, toissijaisesti minä, Päivi Salminen-Kultanen sanoo tiedotteessa.

Salminen-Kultasen mielestä inhimillisyys näkyy työelämässä perusteellisena työhön perehdyttämisenä, läpinäkyvyytenä, hankalienkin teemojen esille nostamisena, työn merkityksellisyyden hahmottamisena sekä palautteen antona ja reflektointina.
 

Avainsanat: