TEK tukee ilmastotyötä, muttei kannusta lakkoon

|
Uutinen
Kuuntele

Perjantaina 27.9. järjestetään Earth Strike -liikkeen ilmastolakko. Lakko on osa kansainvälistä ilmastotoimintaviikkoa.

TEK haluaa omilla toimillaan edistää ilmaston kannalta kestävää elämäntapaa. Edistämme parhaamme mukaan jäsentemme valmiuksia kehittää teknologioita ja välineitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Tämä on meille kunniatehtävä. Olemme myös sitoutuneet toimimaan työyhteisönä hiilifiksusti. Käymme läpi toimintaamme ilmaston näkökulmasta ja teemme parempia valintoja hiilijalanjälkemme pienentämiseksi. Olemme sitoutuneet nollaamaan päästömme vuoteen 2022 mennessä. 

Järjestämme 27.9. eli tulevana perjantaina korkealaatuisen ilmastoaiheisen tapahtuman, Technology for Climate´in. Toivottavasti tapahtuma poikii sitoutumista, konkreettisia ideoita ja uutta tietoa ilmaston eteen tehtävistä valinnoista. Tapahtuma on kaikille avoin ja seurattavissa myös streamin välityksellä tapahtuman Facebook-sivun kautta. 

Meiltä on tiedusteltu TEKin suhtautumista ilmastolakkoon. Kannustamme jokaista suomalaista käyttämään aikaa ilmaston kannalta järkevien valintojen tekemiseen. On myös tätkeää tukea ilmastoaktiiveja heidän työssään ja kannustaa heitä sanomaan näkemyksensä ääneen. Toiminnanjohtajamme Jari Jokinen kirjoittaa aiheesta Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Ammattijärjestönä emme voi olla kannustamassa jäseniämme lakkoon työrauhan aikana. Sen sijaan kannustamme niin jäseniämme kuin kaikkia suomalaisia toimimaan omassa elämässään vastuullisesti. 
Työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on tehtävä pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Vinkkejä hyviin valintoihin tarjoaa mm. Oras Tynkkynen Sitran blogissaan.

Avainsanat: