TEK palveluksessasi

|
Uutinen
Kuuntele

Miten TEK palveli jäseniään viime vuonna? Keräsimme avainlukuja TEKin jäsenpalveluiden käytöstä vuodelta 2017.

Tapahtumia

TEK järjestää vuosittain satoja tapahtumia ja ryhmäpalveluja ympäri Suomen jäsenille ja sidosryhmille. Jäsenet osallistuivat niihin yhteensä yli 13 000 kertaa. Osa jäsenistä kävi useammassa kuin yhdessä tapahtumassa.

Tarjolla on tänäkin vuonna muun muassa urailtoja, jäseniltoja, webinaareja, opiskelijoiden tilaisuuksia ja yrittäjäaiheisia tapahtumia.

Lisäksi TEK järjestää yhdessä yksityisen sektorin neuvottelujärjestö YTN:n ja julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn kanssa työmarkkinaedunvalvontakoulutusta ja seminaareja henkilöstöedustajille sekä sopimusalakohtaisia kenttäkierroksia ja tilaisuuksia työpaikoilla. Näihin tilaisuuksiin osallistuu satoja tekkiläisiä.

TEKin tapahtumiin ja ryhmäpalveluihin osallistuttiin yhteensä yli 13 000 kertaa.

Työsuhdeneuvontaa

Jäsenet kysyivät neuvoja esimerkiksi yt-tilanteeseen, ulkomailla työskentelyyn ja yrittäjäksi ryhtymiseen. TEKin lakimiehet muun muassa tarkistivat jäsenten työsopimuksia, neuvoivat irtisanomisen uhatessa ja perhevapaalle siirtymisessä sekä työehtosopimuksista neuvottelevat lakimiehet auttoivat henkilöstöedustajia tulkitsemaan työehtosopimuksia ja neuvoivat heitä työsuhdeasioissa.

Työsuhdeneuvonnan palvelutilanteita oli yhteensä noin 20 000.

4 438 eri jäsentä sai henkilökohtaista työsuhdeneuvontaa.

Uravalmennusta

TEKin uravalmentajat sparrasivat jäsenten CV:itä ja LinkedIn-­profiileja, antoivat tukea ja vinkkejä tehokkaaseen työnhakuun sekä valmensivat oman uransa suuntaa pohtivia jäseniä. Valmennusta annettiin kasvotusten, puhelimitse, verkkotapaamisissa ja sähköpostilla.

713 valmennuskertaa. Tämä sisältää lyhyet sparraukset sekä keskimäärin 1–2,5 h kestävät syvälliset valmennuskeskustelut.

Palkkaneuvontaa

Jäsenet ottivat yhteyttä TEKin palkka-­asiantuntijoihin viime vuonna esimerkiksi silloin, kun olivat vaihtamassa työpaikkaa ja miettivät sopivaa palkka­pyyntöä, kaipasivat vinkkejä palkkaneuvotteluun tai harkitsivat työntekoa ulkomailla.

475 jäsentä sai henkilö­kohtaista palkkaneuvontaa.

Palkkanosturilla voit tarkistaa, onko palkkasi kohdallaan ja paljonko palkkaa kannattaa pyytää. Palkkanosturi on työkalu, joka piirtää palkkakäyrät muuttujavalintojesi, kuten toimiasema, toimiala, työnantajan koko ja työkokemusvuodet, perusteella.

TEKin palkkanosturia käytettiin 8 626 kertaa.