Kahden eri ihmisen kädet muodostavat sydämen sateenkaarilipun edessä.

TEK on viidettä vuotta Helsinki Priden kumppani

|
Uutinen

Tekniikan akateemiset TEK tekee työtä yhdenvertaisemman työelämän puolesta. Osana tätä työtä TEK tukee Helsinki Priden toimintaa virallisena Support Partner -yhteistyökumppanina.

– Työelämän tulee olla reilu ja turvallinen ihan jokaiselle. Me TEKissä teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen kaiken aikaa ja pitkäjänteisesti, sanoo TEKin työmarkkinajohtaja Teemu Hankamäki.

Helsinki Pride työskentelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen. TEKin valtuustosopimuksessa kaudelle 2023–2026 todetaan, että TEK rakentaa yhdenvertaista ja turvallista työelämää ja yhteiskuntaa kaikille taustoista riippumatta. TEKin tavoite on purkaa työelämän syrjiviä rakenteita ja asenteita.

– Yhteistyö Helsinki Priden kanssa on meille luontevaa ja tärkeää. Olemme olleet kumppaneita jo viisi vuotta ja opettelemme jatkuvasti paremmiksi liittolaisiksi. Järjestämme yhdenvertaisuuskoulutusta työntekijöillemme ja jäsenillemme, Hankamäki jatkaa.

Työelämän tulee olla reilu ja turvallinen ihan jokaiselle.
- TEKin työmarkkinajohtaja Teemu Hankamäki

TEK tukee opiskelijoiden työtä yhdenvertaisemman opiskelijakulttuurin rakentamiseksi. Viime vuonna julkaistun yhdenvertaisuusoppaan lisäksi TEK järjesti tänä keväänä häirintäyhdyshenkilökoulutuksen erityisesti opiskelijajärjestöjen toimijoille.

Lisäksi TEK jatkaa tekniikan alan opiskelijajärjestöjen haastamista mukaan turvalliseen toimintaan. Jo yli 70 järjestöä on ottanut haasteen vastaan. Mukaan lähtevät järjestöt saavat TEKin All are welcome here -standaarin, joka symboloi sateenkaarevien opiskelijoiden yhdenvertaista ja reilua kohtaamista sekä ainejärjestön toiminnassa että järjestötiloissa.

TEKin tutkimustoiminta seuraa ja tukee yhdenvertaisemman työelämän kehittämistä. TEK kysyi esimerkiksi osana työmarkkinatutkimustaan 2023 jäsenten kokemuksia perhevapaista ja työnantajan suhtautumisesta vapaisiin. Selvisi, että 64 prosenttia vastaajista ei tiedä, huomioiko työnantaja riittävästi erilaiset perhemuodot eli esimerkiksi sateenkaari-, adoptio- ja monikkoperheet.

TEK on myös selvittänyt muiden akavalaisten liittojen kanssa seksuaalista häirintää työelämässä. Tutkimuksen mukaan muunsukupuoliset kokevat mahdollisuuden ilmoittaa häirinnästä ilman pelkoa heikommaksi kuin miehet ja naiset.

Logo: Helsinki Pride support partner 2024.

Kulkueessa tavataan!

Helsinki Pride on vuotuinen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka on käynnissä kesäkuun ajan. Sen teemana on tänä vuonna rauha ja toivo. Tapahtuma huipentuu Pride-viikkoon 24.6.–30.6. ja erityisesti Helsinki Pride 2024 -kulkueeseen ja -puistojuhlaan lauantaina 29.6. Myös TEK on mukana kulkueessa ja puistojuhlassa.

pride.fi

Avainsanat: