TEK Microsoftin irtisanomisista: Vastoinkäyminen on käännettävä mahdollisuudeksi

|
Uutinen
Kuuntele

Suomen korkeasti koulutettuja tekniikan osaajia edustava Tekniikan akateemiset TEK edellyttää, että Microsoft osoittaa tuntuvasti resursseja uudelleensijoittumisohjelmaan, jolla autetaan yrityksen rakennemuutoksessa työnsä menettäviä tekniikan asiantuntijoita uuden uran alkuun.

- Yrityksen kannattaa panostaa kitsastelematta irtisanottavien tulevaisuuteen. Siten se osoittaa jäljelle jäävälle henkilöstölleen, että yritykseen kannattaa sitoutua, mikä vaikuttaa myönteisesti tuottavuuteen ja tuloksellisuuteen, sanoo TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi.

Microsoftin ilmoitus yli 2000 henkilön irtisanomisesta Suomessa ja koko Salon tuotekehitysyksikön lakkautttamisesta on Kaupin mukaan kova isku sekä Salolle että Suomen matkapuhelinalalle.

- Microsoftin ja työvoimaviranomaisten yhteisin ponnistuksin on varmistettava, että irtisanottavien korkea osaaminen ei mene hukkaan, vaan että sen turvin synnytetään uutta liiketoimintaa Suomeen. Tietotekniikan osaajista on maailmanlaajuisesti pulaa, ja globaalisti toimiville alan yrityksille onkin nyt aktiivisesti myytävä Suomea tuotekehitystoimintojen sijoituspaikkana. Myös Euroopan Unionin rakennemuutosohjelman tarjoamat rahoitusmahdollisuudet on käytettävä hyväksi.

- Irtisanomisuutinen antaa pohtimisen aihetta myös tulossa oleviin yhteiskuntasopimusneuvotteluihin. Suomen ongelmat eivät ratkea palkansaajan asemaa heikentämällä, vaan tarvitaan uusi teollisuus- ja elinkeinopoliittinen linja, jolla edesautetaan uusien tuotannon alojen syntymistä maahamme hiipumassa olevan matkapuhelinalan korvaajaksi.