Soitimme rekrytoijalle: ”Ole löydettävissä somessa”

|
Uutinen
Kuuntele

Jos haet töitä, pidä some-profiilisi ajan tasalla ja levitä sanaa verkostoissasi, neuvoo Samuli Kivilehto Ericssonilta.

Soitamme tämän kevään aikana viikoittain rekrytoinnin ammattilaisille ja kysymme heiltä pari työnhakuun liittyvää kysymystä.

Tällä kertaa puhelimeen vastasi Ericssonilta Samuli Kivilehto, joka työskentelee tittelillä Head of Talent Acquisition, Region Northern Europe & Central Asia at Ericsson.
 

Mitä uusia rekrytoinnin tapoja aiotte kokeille lähitulevaisuudessa?

Tutkimme ja pilotoimme jatkuvasti, mitä voisimme tehdä tekoälyn ja robotiikan avulla rekrytoinnissa. Toiveena on tehostaa sisäisiä prosesseja ja luoda hakijoille parempi hakijakokemus tiettyjen asioiden automatisoinnilla.

Ehdokkaan näkökulmasta viestintää ei voi olla liikaa, joten haluamme löytää tapoja personoida ja nopeuttaa viestintää hakuprosessin aikana niin, että se olisi hakijalle hyödyllisempää.


Mitä käytännön työnhakuvinkkejä haluaisit antaa lukijoille?

Hakijan kannalta on tärkeää olla löydettävissä, joten vähintään LinkedIn-profiiliin kannattaa päivittää kaikki uusi osaaminen ja käydyt kurssit. Profiilissa ei oikeastaan voi olla liikaa sisältöä. Mitä enemmän kerrot osaamisestasi ja käytät sitä kuvaavia avainsanoja, sitä todennäköisemmin tulet löydetyksi.

Jos työnantajasi eivät ole tunnettuja, niistäkin on hyvä kertoa ja lisätä vaikka linkki kotisivuille. Tämä mahdollistaa paremman kuvan saamisen siitä ympäristössä, jossa olet työskennellyt.

Muut somekanavat, kuten Facebook ja Twitter, voivat tukea näkyvyyttäsi ja toisaalta mahdollistavat kohdennetun viestinnän avoimista paikoista. Tällainen kohdennettu markkinointi alkaa olla perinteistä ilmoittelua yleisempää.

Verkostojen hyödyntäminen tulee jatkossakin olemaan tärkeää työnhaussa siitäkin syystä, että verkostojen kautta rekrytointi on yrityksille kustannustehokasta. Jos olet hakemassa töitä, kerro siitä rohkeasti omissa verkostoissasi!

Sosiaalinen media työnhaussa
Sosiaalisen median avulla löydät piilotyöpaikkoja, verkotut ja saat oman ammatillisen profiilisi esille. TEKin verkkosivuille on koottu kattava tietopaketti sosiaalisen median käytöstä työnhaussa täältä.

 

Avainsanat: