Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalisen median avulla löydät piilotyöpaikkoja, verkotut ja saat oman ammatillisen profiilisi esille.

Sosiaalisen median vahvuus on verkostoissa ja piilotyöpaikkojen löytämisessa

Oleellista on verkostoitua ja luoda itselleen ammatillinen profiili, jolloin on myös itse löydettävissä. Työnhakijat ja työnantajat voivat olla dialogissa keskenään jo pitkään ennen varsinaisen rekrytointiprosessin alkua. Suomessa käytetyimpiä sosiaalisen median palveluita ovat LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, WhatsApp, Youtube, Pinterest, Instagram ja Snapchat. 

Käytä somea näin:

  • Luo itsellesi oma ammatillinen profiili eri alustoja hyödyntäen. Vähintään kannattaa tehdä LinkedIn -profiili, joka toimii samalla CV:nä/portfoliona. Tutkijoiden suosiossa on ResearchGate, IT-ammattilaiset työskentelevät yhdessä GitHubissa. Löydä itsellesi sopivia alustoja, jotka tuovat osaamisesi ja uratavoitteesi parhaiten esille. 
  • Verkostoidu monipuolisesti - muista heikkojen linkkien voima! 
  • Tuo osaamistasi esille ottamalla osaa keskusteluihin eri ammatillisilla foorumeilla.
  • Seuraa myös suoraan työnantajia ja osallistu keskusteluihin heidän profiileissaan.
  • Kerro tilanteestasi avoimesti: sosiaalisen median profiileissasi, päivityksissäsi, kontaktikutsuissa, yksityisviesteissä.
  • Ole kiinnostunut, kerro vinkkejä, jätä jälkiä, jaa, kuulu, näy, seuraa, ota yhteyttä!

Käytä sosiaalista mediaa etenkin tiedonhakuun erilaisista työtehtävistä, organisaatioista ja trendeistä

Somen avulla pystyt hyvin kärryillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Seuraa niin oman alasi kuin muidenkin alojen trendejä. Voit seurata mielenkiintoisia organisaatioita ja selvittää, minkälaisia tehtäviä niissä on. Tiedonhaun ja verkostosi avulla saat myös käsityksen siitä, mitä niissä tapahtuu; minkälaisia muutoksia ja haasteita milläkin alalla ja missäkin organisaatiossa on odotettavissa tulevaisuudessa? Missä organisaatioissa ja mikälaisissa tehtävissä muut samojen osaamisalojen ihmiset ovat?