Satu Taivainen TEKin palvelupäälliköksi

|
Uutinen
Kuuntele

Satu Taivainen (KTM) on valittu Tekniikan akateemiset TEKin palvelupäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässä 13.1.2020.

Kauppatieteiden maisteri Satu Taivainen siirtyy TEKin palvelupäälliköksi Suomen Ekonomien projektipäällikön tehtävistä.

Ekonomeissa Taivaisen vastuulla olivat jäsenrekisteripalvelujen tuottamien ja kehittäminen yhteistyössä kumppanin kanssa. Lisäksi hän vastasi erilaisten jäsenpalvelujen kehittämiseen liittyvien projektien johtamisesta ja asiakkuuksien hallinnassa keskeisessä roolissa olevan CRM-järjestelmän hyödyntämisestä.

Aiemmin hän vastasi asiakkuuspäällikkönä jäsenlähtöisten palvelujen ja asiakaskokemuksen kehittämisestä.  TEKissä Taivaisen rooli on samankaltainen. Hänen vastaa TEKin jäsenpalvelusta ja asioinnin kehittämisestä monikanavaisessa ympäristössä.

Mitä opittavaa diplomi-insinööreillä voi olla ekonomeilta?

- Aika näyttää. Tunnen vielä aika vähän diplomi-insinöörejä, mutta jäsenlähtöisten palvelujen kehittämisestä minulla on paljon kokemusta. 

Taivainen on työskennellyt erilaisissa järjestöissä lähes koko työikänsä. Opiskeluaikana hän toimi ainejärjestönsä puheenjohtajana ja koulutuspoliittisena eli kopo-vastaavana ja istui ylioppilaskunnan hallituksessa kopo-vastaavana. Lisäksi hän oli opiskelijaedustajana Joensuun yliopiston hallituksessa ja toimi 1,5 vuotta kylteriyhdyshenkilönä eli kyllinä Joensuun ja Kuopion yliopistoissa.

Kylteri on kauppatieteiden yliopisto-opiskelija samaan tapaan kuin teekkari on tekniikan yliopisto-opiskelija.

Taivainen valmistui kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2008 Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Lopputyön aihe oli Monikansallisten yritysten kielikoulutustarpeet. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli vuoden suomalaisessa komposiittiyhtiö Exelissä lentokenttämastojen ja teleskooppivarsien viennin parissa, kunnes Ekonomeissa aukesi järjestöasiantuntijan paikka.

Opiskelija-aktiivivuosien lisäksi hän ehti työskennellä Ekonomeissa siis liki 13 vuotta toimihenkilönä, asiantuntijana ja johtotehtävissä. 

Miksi olet työskennellyt pääasiassa järjestöissä?

- Yksi asia on johtanut toiseen, mutta tärkeintä on ollut yhteisöllisyyden tunne ja se, että minulla on ollut vahva halu tehdä omalle jäsenistölle hyvää yhdessä muiden kanssa.