Talvitie: Lisää tekniikkaa koronan jäljitystyöhön

|
Uutinen
Kuuntele

TEKin hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie hoputtaa hyödyntämään tekniikkaa koronan tartuntaketjujen jäljityksessä, koska se vapauttaisi käsipareja oikeaan hoitotyöhön.

Tekniikan akateemiset TEKin hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie kehottaa terveydenhuoltoviranomaisia ottamaan käyttöön uusia menetelmiä koronan jäljitystyöhön.

Talvitien mukaan koronan tartuntaketjujen selvittäminen vie liikaa voimavaroja hoitotyöltä, kun esimerkiksi kunnat ovat joutuneet siirtämään terveydenhoitajia hoitotyöstä puhelimen ääreen jäljittämään tartunnan lähteitä. 

– Nyt on kokeilukulttuurin aika. Terveydenhuolto voisi hyödyntää tekniikkaa koronan jäljitystyössä ja ottaa rohkeasti ja ripeästi käyttöön uusia menetelmiä. Hyviä esimerkkejä ovat Suomessa Koronavilkku ja Koronastoppi, mutta ne eivät yksin riitä, Mari-Leena Talvitie sanoi puhuessaan Tekniikan akateemiset TEKin valtuustolle tänään.

Talvitie kertoi kuulleensa muistakin mahdollisuuksista, joita TEKin jäsenet ja muut tekniikan alan osaajat ovat esitelleet hänelle. 

– Ilahduttavaa on, että moni haluaa olla korjaamassa koronan tuomia ongelmia paikallisesti, valtakunnallisesti ja jopa globaalisti. Tällainen aktiivinen ja innokas ratkaisujen rakentaminen jatkuu toivottavasti myös ensi vuonna vietettävänä TEKin125-juhlavuonna, jonka teemana on kestävyys.

Talvitien muistutti, että auttamishalusta ja uusista yhteistyöverkostoista voi syntyä myös kannattavaa liiketoimintaa, vaikka se ei olisi koronakriisin ratkaisijoiden mielessä ensimmäisenä. Entistä tiiviimpi yhteistyö tuottaa usein entistä parempia tuloksia.

– Yhteistyö on myös TEKin kaltaisten järjestöjen elinehto. Hallitus, valtuusto, valiokunnat ja maailman parhaat osaajat rakentavat yhdessä entistä kestävämpää maailmaa, mihin myös valtuustosopimuksessa olemme sitoutuneet.

TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen oli samoilla linjoilla Talvitien kanssa.

– Teknologia on hyvä keino torjua koronaa eikä teknologian tuomia mahdollisuuksia pidä jättää käyttämättä tällaisina aikoina, Jari Jokinen sanoi.

Mari-Leena Talvitie ja Jari Jokinen puhuivat TEKin valtuuston jäsenille etäkokouksessa Helsingissä 20.11.2020.

Avainsanat:
TEK