TEKissä ennätysmäärä jäseniä – vuoden lopussa 75 133

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan akateemiset TEKin jäsenmäärä ylitti ensimmäisen kerran 75 000 jäsenen rajan. 125 000 jäänee haaveeksi.

TEKissä oli viime vuoden viimeisenä päivänä 75 133 jäsentä. Tämä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. TEKin toiminnanjohtajan Jari Jokisen mukaan jäsenmäärän kasvun syitä on useita.

– Olemme kehittäneet merkittävällä tavalla palveluitamme ja jatkamme tätä työtä. Koronaepidemia on luonut epävarmuutta ja moni kokee, että TEK voi tukea ja auttaa epävakaissa olosuhteissa. Viime vuonna palvelimme yksittäisiä jäseniä enemmän kuin koskaan aiemmin, ja palaute on ollut hyvää. Uskon myös, että asiat, joita nostamme viestinnässämme esiin ja joihin vaikutamme, koetaan merkityksellisiksi.

TEKin esiin nostamat teemat ovat saaneet vastakaikua niin jäsenissä kuin potentiaalisissa jäsenissä.

Jokisen mukaan ennakkoehto kasvulle on, että TEKissä on erittäin osaava ja motivoitunut henkilöstö, jolle jäsenten asia on tärkeä. Miksi jäsenmäärä kääntyi nousuun vuoden 2017 jälkeen?

– Tähänkään on vaikea sanoa yksittäistä syytä, mutta uskon, että TEKin esiin nostamat teemat ovat saaneet vastakaikua niin jäsenissä kuin potentiaalisissa jäsenissä. Meidän valtuutettumme, valiokuntien ja hallituksen jäsenet haastavat hyvällä tavalla meitä kehittymään. Tämä näkyy siinäkin, että opiskelijat liittyvät nyt jäseniksemme ja jäävät valmistuttuaan jäseniksemme erittäin hyvin.

Jokinen uskoo, että jäsenmäärä voi vieläkin kasvaa, koska järjestön tuottamat palvelut ja edunvalvonta ovat tarpeellisia ja hyödyllisiä.

– Yhä nopeammin muuttuvan työelämän tekijät ja osaajat kaipaavat korkeatasoista uraneuvontaa, lakipalveluita ja muuta sparrausta oman uransa, työelämänsä ja muunkin elämänsä kehittämiseksi. Tätä TEK tarjoaa. Myös työelämän pelisääntöjen, sopimusten ja lainsäädännön uudistaminen vaatii ymmärrystä siitä, mitä tekkiläinen työelämässään tarvitsee. Sitä meillä on.

TEK täyttää tänä vuonna 125 vuotta, voisiko TEKissä olla 125 000 jäsentä?

– Tämä ei ole realistinen tavoite.

Mitä määrän saavuttaminen vaatisi TEKiltä?

– Nykyisillä jäsenkriteereillä tuon jäsenmäärän saavuttaminen ei ole mahdollista. Ei myöskään ole näköpiirissä, että jäsenkriteereitä oltaisiin muuttamassa. Teemme kuitenkin kovasti töitä, että voimme osoittaa hyödyllisyytemme ja kasvattaa siten jäsenmääräämme.

Avainsanat: