Poliittiset mielenilmaukset irtisanomislakiin liittyen

|
Uutinen
Kuuntele

TEK pitää lakihanketta henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseksi huonona ja edellyttää asian ratkaisemista neuvotteluteitse.

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet järjestävänsä työpaikoilla tulevina viikkoina poliittisia mielenilmauksia vastustaakseen maan hallituksen esitystä henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseksi alle kymmenen henkilöä työllistävissä yrityksissä. Lisäksi käynnissä on muita järjestöllisiä toimia kuten ylityökieltoja.
 
TEK pitää lakihanketta huonona ja edellyttää asian ratkaisemista neuvotteluteitse. Jos irtisanomislaki toteutuisi esitetyssä muodossaan, se eriarvostaisi työntekijöitä ja yrityksiä. TEKin näkemyksistä voi lukea tarkemmin täältä.
 
TEK ei ole toistaiseksi päättänyt järjestöllisiin toimenpiteisiin ryhtymisestä eikä ole järjestönä osallistumassa työnseisauksiin. Mikäli TEKin jäsenet haluavat osallistua mielenosoituksiin, he voivat tehdä sen työajan ulkopuolella.
 
TEK maksaa kuitenkin lakkoavustuksen jäsenilleen, jos he työskentelevät lakon piiriin julistetuissa muissa kuin ylemmän toimihenkilön työtehtävissä ja osallistuvat näihin työnseisauksiin.

  • Voit hakea lakkoavustusta tästä linkistä lähiaikoina.

Lisätietoja:

  • Puh. (09) 229 121
Avainsanat: